Stevia Sweetener (20 ml - Mattisson)

€ 4,95
Inclusief BTW
Op voorraad

Stevia druppels van Mattisson, Stevia Sweetener, is een veilige zoetstof zonder calorieën. Ideaal om gerechten en dranken mee te zoeten of om mee te bakken.

Aantal

Stevia druppels zijn een natuurlijke zoetstof gemaakt van de Steviaplant. Het bevat geen suikers of koolhydraten en is daardoor geschikt voor diabetici en mensen die op hun gewicht en bloedsuikerspiegel willen letten. Gebruik en bewaren Voeg twee druppels Stevia toe aan koffie, thee, yoghurt, kwark, shakes en smoothies. Koel, droog en gesloten bewaren.

Stevia Sweetener stevia druppels herkomst, inhoud en ingrediënten

Herkomst: VS

Inhoud: 20 ml

Ingrediënten: Gezuiverd water, Steviolglycosiden, Plantaardige glycerine, Citroenzuur

Hoe worden de stevia druppels van Mattisson gemaakt? 

Alle stevia producten die er niet uitzien als groene blaadjes of groen poeder zijn bewerkt. Eng woord hè? Nou, dat valt dus wel mee ;-)

Hoe gaat de bewerking van groene stevia blaadjes in zijn werk om er Mattisson stevia druppels van te krijgen?

Het is eigenlijk niets meer dan een intensief extractie proces. Allereerst worden de bladen geplukt, dan gedroogd, dan vermalen, dan verhit en vervolgens wordt er met microfiltratie een dikke stevia vloeistof of stroop verkregen. Wanneer het hierna nog gedroogd zou worden, dan ontstaat het witte stevia poeder wat we als puur poeder of bijvoorbeeld geperst in de vorm van zoetjes al kennen. 

De stevia stroop die wordt verkregen is zo sterk geconcentreerd en zo mierzoet, dat deze bijna niet te doseren is. Daarom wordt er een extract van de stevia toegevoegd aan zuiver water. Voor de stevia druppels van Mattisson wordt een steviolglycosiden extract (RebA60 95% ORG) gebruikt met 95% Rebaudioside. In de stevia druppels is dit extract uiteindelijk maar 13,3%. Dat is precies goed verdund om mooie, exacte doseringen te kunnen doen, want 1 druppel heeft nu exact dezelfde zoetkracht als 1 gram suiker. Reuze gemakkelijk in gebruik dus! 

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten