Sea moss vlokken BIO (70g - Puur&Fit)
Sea Moss:
- Mastocarpus stellatus
- natuurlijk bindmiddel
- milde smaak
- rijk aan mineralen en antioxidanten
Voeg biologisch Sea Moss vlokken toe aan je smoothie, sapje of aan soepen en sauzen. Het is enerzijds een uitstekend bindmiddel en anderzijds een voedzame boost vol mineralen en antioxidanten.
Sea Moss vlokken biologisch voedingswaarde
Voedingswaarde | per 100 gram |
Energie | 756kJ / 184kcal |
Koolhydraten | 3.0 g |
- waarvan suikers | 0.0 g |
Eiwitten | 16.0 g |
Vet | 0.0 g |
- waarvan verzadigd | 0.0 g |
Vezels | 52.0 g |
Zout | 6.5 g |
Herkomst: Spanje
Sea Moss vlokken (Mastocarpus stellatus) in de keuken
Ontdek de veelzijdigheid van Sea Moss. Door het te rehydrateren in water met een snufje zout, krijg je smaakvolle vlokken die je kunt toevoegen aan je smoothies voor een extra boost aan voedingsstoffen. Bovendien kun je het gedroogde Sea Moss ook gebruiken als bindmiddel in soepen of raw desserts. Laat het mos 24 tot 36 uur weken in koud water en mix het daarna met vers water tot een pasta. Bewaar het in een glazen pot en gebruik het binnen 10 dagen. Het versneden Sea Moss heeft een subtiele smaak die perfect past bij salades, visgerechten, soepen en stoofpotten.
Sea Moss is echt fantastisch als natuurlijk bindmiddel. Je kan het koud en warm verwerken en strooit het eenvoudig in soepen en sauzen, je ziet je mengsel vrij snel dikker worden.
Ook kan je Sea Moss vlokken gebruiken als geleermiddel, bijvoorbeeld in desserts.
Meer over Sea Moss vlokken
Sea Moss is eigenlijk helemaal geen mos maar een rode alg. Iers Mos daarentegen komt veel voor in de noordelijke Atlantische Oceaan, waar het groeit langs de kustlijn.
De smaak is zeer mild, en absoluut niet zout. Je kan het zonder voorbewerking aan gerechten toevoegen.