Reade Krobbe NL (500g - Puur&Fit)
- stevige bruine boon
- geen 'stuk-koker'
- van Nederlandse bodem
De Reade Krobbe is een bruine boon. Oorspronkelijk komt deze boon uit Duitsland, maar tegenwoordig wordt de Reade Krobbe ook in Nederland geteeld. De boon smaakt heerlijk bij aardappelen, uien, appen vleesproducten. Ook maak je er lekkere bonenkoeken, bonenkroketten of bonenpasta van. Ook heerlijk in bijvoorbeeld chili con of sin carne.
Reade Krobbe voedingswaarde en gebruiksaanwijzing
Ingrediënten: gedroogde Reade Krobbe bruinen bonen
Voedingswaarde | gekookt per 100 gram |
Energie | 462kJ / 110kcal |
Vetten | 0,6 g |
Koolhydraten | 18,0 g |
- waarvan suiker | 0,0 g |
Eiwitten | 7,6 g |
Vezels | 8,9 g |
Zout | 1 mg |
De Reade Krobbe minimaal 12 uur laten wellen in koud water. Dan afspoelen en het water verversen. De Reade krobbe 3 cm onder vers water 45 - 60 minuten koken. Niet op vol vuur, maar tegen de kook aan. Geen zout toevoegen tijdens het koken. Na 35-40 minuten even proeven hoe ver de garing is. Doe dit om de 5 minuten om zo de perfecte bite te krijgen.