• Whole Food Quinoa (500g - Puur Rineke)

Whole Food Quinoa (500g - Puur Rineke)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 5,95
Inclusief BTW
Op voorraad

Fijne, biologische whole food quinoa gemaakt van plantaardige eiwitten.

Aantal

Een Quinoa, gewoon uit Nederland! HOE DAN? Nou gewoon uit Westerwolde! De Quinoa bevat nog gewoon het zaadvlies, dit wordt bij industriele quinoa meestal verwijderd, wat aardig wat interessante voedingsstoffen verloren laat gaan. Vandaar het terecht de naam “ WHOLE FOOD” mag dragen. De korrel is iets groter dan andere biologische Quinoa. Dit geeft een vollere smaak en betere voedingswaarden.

Whole Food Quinoa Puur Rineke productkenmerken

  • Bron van eiwitten
  • 100% Nederlands
  • 10 tot 15 minuten kooktijd
  • Onbespoten en biologisch
  • Puur & gezond in een handomdraai

Whole Food Quinoa gebruiksaanwijzing en ingrediënten

Spoel de quinoa af, voeg 2 delen water op 1 deel quinoa toe en breng het aan de kook. Laat de quinoa op een laag vuur in 10-15 minuten garen.

Ingrediënten: quinoa van biologische teelt.

Over Puur Rineke

Passie voor echte voeding. Puur & gezond in een handomdraai. Dat is waar de producten van Rineke Dijkinga voor staan. (H)eerlijke biologische producten van 100% pure ingrediënten. Verder niks.

Onbespoten en biologisch

Onbespoten voeding met voldoende beschermende stoffen (die veel meer in biologische producten voorkomen) worden steeds belangrijker voor zowel onze eigen gezondheid als die van het milieu. “Gezond oud worden mét en óp deze aarde” is de ultieme wens. Voeding die geteeld is zonder gewasbeschermingsmiddelen en zonder kunstmest is voor onze (hormonale) gezondheid en de vruchtbaarheid van de bodem van levensbelang. Alleen een gezonde bodem kan voeding voortbrengen die ons optimale voedingsstoffen en kracht geven.

Eerlijk & heerlijk 

Gezond eten moet bovenal lekker zijn. Natuurlijk, eerlijk, onbewerkt voedsel moet voor onze smaakpapillen en onze gezondheid een feest zijn, zodat je een gezonde leefstijl kunt volhouden. Er is bijna niets frustrerender voor je gewicht en je gezondheid dan een paar weken gezond eten om vervolgens weer terug te vallen in een ongezonde leefstijl. Nadat je smaakpapillen zich hebben aangepast aan eerlijke smaken moet je ‘nieuwe eten’ eigenlijk lekkerder zijn dan het eten wat je daarvoor at. Dat is wat we willen bewerkstelligen met onze producten.

Rineke Dijkinga is een “ Woman with a mission”.  Zij durft het aan, om op Nederlandse grond de meest exotische producten (die we van ver halen) te telen. Haar missie is: het mogelijk maken om in Nederland het beste van het beste te telen, met alle voedingswaarden nog intact dankzij vruchtbare grond. Ze staat voor een gezond beheer over de aarde, bodem, en biodiversiteit. Dankzij haar verstandige keuzes in gewassen, bodembeheer en duurzame productiemethoden is het mogelijk dat de producten 100% van hun voedingswaarde behouden.

Je kent vast de verhalen over de achteruitgang van vruchtbare bodems waar onze groente en fruit op groeien. Bestrijdingsmiddelen, slecht bodemonderhoud, genetische manipulatie, het heeft een enorme invloed gekregen op de bodemvruchtbaarheid. Dit heeft consequenties, waaronder een verminderde voedingswaarde (minder vitamines en mineralen). Rineke heeft het één van haar missies gemaakt om samen met Nederlandse boeren bodems levend, vruchtbaar en voedingsrijk te houden zodat we hier ook kunnen verbouwen wat we nu vaak uit het buitenland halen.

Uiteraard zijn haar producten 100% gecertificeerd biologisch en dragen ze het EKO keurmerk. Duurzaam geteeld, zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen / pesticiden. Ze wil duidelijkheid over de herkomst van voeding, iets wat niet of nauwelijks valt te traceren als groente, fruit en andere gewassen uit het buitenland komen.

Rineke is het enige merk, die 100% biologische Naakte haver verbouwt in Nederland.  Rinekes producten staan onder een strenge controle om de kwaliteit te borgen, zoals controle op zware metalen, micro-organismen en residuen.
Daarnaast krijgt het landbouw-afval ook een tweede leven. Bij een oogst blijft er altijd wel wat over. Denk aan stengels, blad enzovoort. Dit bewerkt Rineke  tot een grondstof voor de verpakkingen (papieren etiketten). Er worden dus geen bomen gekapt voor de etiketten.

Leuk recept: Quinoa cake met banaan en kaneel

Quinoa gebruiken we grotendeels ter vervanging voor rijst en pastasoorten. Maar wist je dat je ook heerlijk kunt bakken met quinoa? Deze onweerstaanbare Quinoa / banaan-kaneelcake is daar het smullende bewijs van!



Quinoa cake met banaan en kaneel ingrediënten

Voor de topping:

  • Twee rijpe bananen
  • Ceylon kaneelpoeder

Quinoa cake met banaan en kaneel bereiding

Maal in de blender de Quinoa samen met de psyllium tot een meel. Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een middenmaat vierkant bakblik met bakpapier. Roer door het meel het bakpoeder, olie en stevia en voeg beetjes warm water toe tot de massa smeuïg wordt. Stort in het blik en verdeel. Breek de bananen in stukjes en verdeel op de cake, bestrooi tot slot royaal met de kaneel. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-55 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.