Ontzuringsthee (20 zakjes - Jacob Hooy)

€ 3,95
Inclusief BTW
Op voorraad

Verzuring betekent een te lage pH waarde. 

Jacob Hooy ontzuringsthee is een uitstekende mix van basische kruiden die een gezonde pH waarde ondersteunt. 

Drink 2 tot 3 kopjes per dag. 

Aantal

Wat is verzuring?

Verzuring betekent letterlijk 'het zuurder worden van iets'. Verzuring van je lichaam betekent dat het zuurgehalte van je lichaam te hoog is. 

Hoe werkt dat? De optimale pH-waarde van ons bloed is 7,35 tot 7,45.Is de pH waarde hoger dan wordt dat ook wel basisch of alkalisch genoemd. Is de pH waarde lager dan wordt dat zuur genoemd. 

Verzuring ontstaat met name als je ouder wordt: zure afvalstoffen hopen zich op in je lichaam en je lichaam is niet goed in staat om deze uit te scheiden. Bepaalde levensomstandigheden leiden ook tot verzuring, denk aan: verkeerde voeding, stress, medicijnen, overmatige spierbelasting, roken, te weinig nachtrust... 

Welke klachten kunnen door verzuring ontstaan?

Diverse ouderdomsklachten zijn gerelateerd aan verzuring van je lijf. Klachten kunnen legio zijn: van slaapstoornissen, obstipatie, haaruitval, spierkrampen, allergieën en libidoverlies tot ernstiger klachten of ziektebeelden als diabetes, jicht, nierstenen, artrose, reume en botontkalking. 

Wat doe je aan verzuring van je lichaam?

Het tegenovergestelde van verzuren is ontzuren. Ontzuren kan door verzurende factoren te beperken. Vermijden van stress en voldoende slapen bijvoorbeeld. Of het beperken van verzurende voeding, zoals dierlijke eiwitten, koolzuurhoudende frisdranken, alcohol en koffie.

Je kan ook ontzuren door meer ontzurende voeding te consumeren. Hiermee compenseer je een deel van de verzuring. Je kan meer basische voeding consumeren zoals groente en fruit, aardappelen, noten en zaden. 

Ontzuren met ontzurende kruidenthee

Waarom is dit zo populair? Eigenlijk is dat heel simpel, het is een minimale aanpassing in je leven. Er zijn diverse basische kruidenmelanges op de markt die actief helpen je lichaam ontzuren. Een van deze mixen is deze. Jacob Hooy heeft een heel voordelige kruidenthee ontwikkeld met uitstekende ontzurende eigenschappen. 

En wat is er makkelijker dan 3 kopjes ontzurende kruidenthee per dag drinken? Nog beter is om koffie of zwarte thee hierdoor te vervangen. Als extra drinken kan natuurlijk ook. 

Jacob Hooy Ontzurende kruidenthee: ontzuringsthee

Samenstelling:
Bonekruid, kervel, korianderzaad, lavaswortel, majoraan, selderijblad, tijm, venkelzaad, berkenblad, braamblad, driekleurig viooltje, duizendblad, ereprijs, frambozenblad, goudsbloem, graswortel, guldenroede, haverstro, ogentroost, rozenblad, rozenbottel, varkensgras, vlierbloesem, vrouwenmantel, walstro, weegbree en ijzerkruid.

Gebruik:
Doe het zakje in een kopje en overgiet dit met kokend water, 3-5 minuten laten trekken. Je kan hier 1 tot 2 kopjes van drinken. Tip: de werking is hetzelfde als je er ijsthee van maakt. Maak de thee dan 's avonds en laat lekker afkoelen tijdens de nacht. Serveer met ijsblokjes. 

 

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Eveline
17-01-2019

Behalve dat deze thee super gezond is is dit ook nog is lekkere ontzuringsthee. En dat is op zich al best bijzonder. En de prijs is prima, houden zo!

Schrijf je review !

Vergelijkbare producten