Naakte haver BIO (1kg - Puur&Fit)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 5,75
Inclusief BTW
Op voorraad

Naakte haver is een lekkere biologische vervanger van pasta, rijst en aardappelen. Maak er ook eens een lekkere maaltijdsalade mee.

Aantal

Naakte Haver is een lekkere biologische vervanger van pasta, rijst en aardappelen. Kies eens voor naakte haver in plaats van rijst als je nasi maakt. Maak er ook eens een lekkere maaltijdsalade mee.

Naakte Haver BIO productkenmerken

  • Rijk aan vezels
  • Bron van eiwitten
  • Onbespoten en biologisch

Naakte haver BIO gebruiksaanwijzing

Naakthaver kun je net zo gebruiken als gewone haver. Het wordt vaak gebruikt ter vervanging voor rijst of aardappelen. Of ter vervanging voor Quinoa. Maar je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken ter vervanging voor de rijst in nasi/curry gerechten!

Gebruik: Spoel goed af, voeg ongeveer 2,5 keer zoveel water toe en kook het 30-35 minuten op een zacht vuurtje.

Allergenen informatie: kan sporen van gluten, soja, noten, sesam, pinda en melk bevatten. Deze Naakte Haver is een onbewerkt natuurproduct en dient na bereiding geconsumeerd te worden (bereiding niet bewaren en niet opnieuw opwarmen).

Bewaartip: Droog en goed afgesloten.

De papieren verpakking is plasticvrij.

Biologische naakte haver voedingswaarde, inhoud en herkomst

Voedingswaarde per 100 gram

Energie  1469 kJ / 349 kcal
Vetten 7,1 g
-waarvan verzadigde vetzuren  1,2 g
Koolhydraten 55,7 g
-waarvan suikers 1,3 g
Vezels 9,7 g
Eiwitten 10,7 g
Zout 0,02 g

Ingrediënten: naakte haver (Avena nuda) van biologische teelt.

Herkomst: EU-Landbouw

Wat is naakte haver precies?

Naakthaver, of ook wel naakte haver (Avena nuda) is een beige-bruine haversoort met een licht nootachtige smaak. Naakte haver is een soort haver, waarvan het zaad los in het kafje groeit. Het harde onverteerbare kaf van de korrel valt er bij de oogst af (zoals bij tarwe en rogge, gewone haver of gerst moeten worden geschild/gepeld). Hierdoor kan de korrel zonder dat hij wordt beschadigd geoogst worden.

Onbeschadigde haverkorrels houden hun kiemkracht, waardoor er meer voedings- en gezondheidswaarde behouden blijven. De meeste haversoorten zijn na het pellen in de pelmolen beschadigd. Om bederven tegen te gaan, worden deze geplet en verhit.

Deze volkoren naakte haverkorrels hebben interessante voedingswaarde en gezondheidseigenschappen. Zoals je waarschijnlijk weet staat haver bekend als een van de voedzaamste, zeer goed verteerbare graangewassen. Het eiwitpercentage van naakte haver (12 tot 20%) is hoger dan het gemiddelde en 100 g naakte haver dekt de behoeften voor acht essentiële aminozuren. Het bevat bovendien gezonde plantaardige vetten, onverzadigde vetzuren, talrijke B-vitamines, beta-glucaan en mineralen zoals calcium, magnesium, ijzer, mangaan, silicium en zink. Aangezien het kostbare beta-glucaan van haver voornamelijk in de buitenste schil rond de kern is verzameld, heeft naakte haver dank zij haar ongeschonden buitenlaag een maximum aan beta-glucaan behouden. Deze haver beta-glucaan heeft diverse interessante eigenschappen voor je lijf. Google maar eens op beta-glucaan.

Meel maken van naakte haver

Je kunt van naakte haver perfect meel maken om mee te bakken. Je kunt het, net als bijvoorbeeld amandelmeel, kokosmeel en hazelnootmeel rauw verwerken in bijvoorbeeld snack-balletjes, die nu waanzinnig populair zijn. Deze worden vrijwel altijd gemaakt met dadels. Door ze te maken met bijvoorbeeld naakte havermeel krijgen ze veel meer voedingswaarde en het scheelt aanzienlijk in suikers.

Hoe maak je meel van naakte haver? Je kan het beste een hoge snelheid blender gebruiken. Gebruik liever geen gewone keukenmachine, omdat deze de korrels vaak niet goed fijn kunnen vermalen. Je kan ook een blender met een sterke motor gebruiken of het ouderwetse koffiemolentje.

Voor een kilo meel: spoel de naakte haver af en doe in een grote pan. Vul goed vol met water en laat dit ongeveer 15-18 minuten koken. Giet af, en laat afkoelen. Voor het allerbeste resultaat kun je de haver het beste 24 uur laten staan om goed te drogen. De volgende dag zijn ze dan sneller en beter te vermalen. Bovendien zijn ze dan beter gedroogd. Doe de haver in de blender en maal op hoge snelheid tot meel. Bewaar de meel in een goed afsluitbare glazen pot.

naakte haver meel

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.