Mosterdzaad geel heel BIO (150g - Puur&Fit)
Ontdek de verrukkelijke pittige en zoete smaak van onze biologische gele mosterdzaadjes, die warmte en diepte toevoegen aan tal van gerechten. Het was zelfs de enige pittige specerij in de middeleeuwse Europese keukens!
De gele mosterd of witte mosterd (Sinapis alba) is een plant uit de kruisbloemenfamilie (Sinapis) en wordt verbouwd voor de productie van mosterd of als groenbemester op braakliggende landbouwgrond. Oorspronkelijk afkomstig uit mediterrane gebieden, is deze plant nu overal ter wereld te vinden.
Mosterdzaad geel heel BIO gebruik
Het hele mosterdzaad wordt gebruikt voor het inmaken van groenten zoals augurken en als poeder om mosterd te maken, waarbij gele mosterdzaden over het algemeen mild van smaak zijn vanwege hun lagere sinalbine-gehalte in vergelijking met zwarte mosterdzaden. Sinalbine is het stofje dat mosterd zijn scherpe smaak geeft.
Rooster de mosterdzaadjes in olie voor extra smaak en voeg ze toe aan stoofpotten, sauzen, chutneys, curry's en inmaakkruiden. En natuurlijk, gebruik ze als basis voor het maken van je eigen mosterd! Varieer met verschillende soorten zaden, vloeistoffen en kruiden om jouw perfecte mosterd te creëren.
Mosterdzaad geel heel BIO ingrediënten en voedingswaarden
Ingrediënten: 100% biologische mosterdzaad.
Land van herkomst: Duitsland
Voedingswaarde | per 100 gram |
Energie kJ/kcal | 1987kJ/475kcal |
Koolhydraten | 28.0 g |
- waarvan suikers | 14.0 g |
Vetten | 29.0 g |
- waarvan verzadigd | 2.0 g |
Eiwitten | 25.0 g |
Vezels | 7.0 g |
Natrium | 5.0 mg |
Zout | 0 g |