Bone Broth - Botten Bouillon (250g - Mattisson)
Mattisson Runder Bottenbouillon is rijk aan collageen type 1, vitamines, mineralen en aminozuren.
Mattisson Bone Broth Productkenmerken
Beef Bone Broth is runder bottenbouillon bereid uit vlezige botten. De bottenbouillon wordt vervolgens gedehydrateerd, waardoor er een geconcentreerde proteïne poeder overblijft, rijk aan collageen type 1, vitamines, mineralen en (essentiële) aminozuren. Door de toevoeging van zonnebloem lecithine lost de poeder zeer goed op.
Runder botten (beef bone broth) bouillon is getrokken uit vlezige botten van gras gevoerde runderen. De bouillon wordt gedehydrateerd, waarna een geconcentreerd proteïne poeder overblijft met aminozuren, collageen, vitamines en mineralen. Beef bone broth is een bouillonpoeder met de kracht van een vers getrokken bouillon, maar klaar in een handomdraai. In vergelijking met een bouillonblokje is de smaak van bone broth minder krachtig. Het is aan te raden om de bouillon op smaak te brengen met kruiden.
Runder bottenbouillon is rijk aan collageen. Collageen is een complete eiwitbron en bevat 18 aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen voor veel weefsels in ons lichaam. Doordat collageen rijk is aan eiwitten draagt het bij aan de instandhouding van sterke botten en de instandhouding en groei van de spiermassa. De bone broth bevat met name collageen type 1.
Mattisson Bone Broth Voedingswaarde per 100 g %RI * per 20 g %RI *
Energiewaarde 1820 kJ 364 kJ, 430 kcal 86 kcal
Vet 5 g, 1 g
waarvan verzadigd 0 g, 0 g
Koolhydraten 0 g, 0 g
waarvan suikers 0 g, 0 g
Vezels 0 g, 0 g
Eiwitten 95 g, 19 g
Zout 1,75 g, 0,4 g
Kalium 250 mg 13%, 50 mg 3%
IJzer 5 mg 36%, 1 mg 7%
Collageen 81 g, 16,8 g
* % RI per 20 gram: Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal).
Mattisson Bone Broth Aminozuurprofiel per 100 g - (20 g)
Alanine 8,8 g – (1,8 g)
Arginine 7,5 g – (1,5 g)
Acide asparagine 6 g – (1,2 g)
Cystéine < 0,1 g – (0,0 g)
Acide glutamique 11 g – (2,2 g)
Gle20 g – (4,0 g)
Histidine 1,1 g – (0,2 g)
Hydroxyproline 10,2 g – (2,0 g)
Isoleucine1,2 1,7 g – (0,3 g)
Leucine1,2 3,7 g – (0,7 g)
Lysine1 3,8 g – (0,8 g)
Méthionine1 0,9 g – (0,2 g)
Phénylalanine1 2,3 g – (0,5 g)
Proline 12 g – (2,4 g)
Sérine 3,4 g – (0,7 g)
Thréonine1 2,1 g – (0,4 g)
Tryptophane10,36 g – (0,1 g)
Tyrosine 1,3 g – (0,3 g)
Valine1,2 3 g – (0,6 g)
1 Essentiële aminozuren
2 Branched Chain Amino Acids (BCAA)
Mattisson Bone Broth Ingrediënten
Beef Bone Broth Powder (Runder Bottenbouillon Poeder) 99%, Zonnebloem Lecithine 1%.
Gebruik van Mattisson Bone Broth
1 x daags 10-20 gram (1-2 maatscheppen) Beef Bone Broth oplossen in water, vruchtensap of mengen door een SuperSmoothie. Bone Broth kan ook worden toegevoegd aan warme gerechten zoals soepen en stoofschotels. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Droog bewaren bij kamertemperatuur
Wat is het verschil tussen Bone Broth en collageen?
Collageen wordt puur gemaakt van de huid van vissen en/of runderen en wordt gehydrolyseerd (het meer in stukjes knippen van de eiwitten, wat het beter opneembaar maakt). De collageen poeders bevatten alleen aminozuren (collageen) en is wat neutraler van smaak.
Bone broth wordt gemaakt van botten en de huid van kippen/runderen en bevat daardoor glucosamine chondroitine, collageen etc. (meer stoffen dan alleen collageen), deze bouillon wordt gedroogd en niet gehydrolyseerd. De smaak is dan ook hartiger.