Marianne kapucijners NL (500g - Puur&Fit)
- kleine, zoete, stevige kapucijner
- afkomstig uit Groningen
- onbespoten geteeld
De Marianne kapucijner is vierkant en veel kleiner dan de Friese kapucijner. Ze is lekker zoet en stevig en heerlijk in rijstgerechten. Je kan er ook kroketten, koekjes en soepen mee bereiden. Kapucijners zijn een goede vleesvervanger en geschikt voor warme en koude schotels.
Marianne kapucijner uit Groningen voedingswaarde en gebruiksaanwijzing
Ingrediënten: gedroogde, onbespoten Marianne kapucijners uit Groningen
Voedingswaarde | gekookt per 100 gram |
Energie | 438kJ / 104kcal |
Vetten | 1,0 g |
Koolhydraten | 14,0 g |
- suikers | 0,0 g |
Eiwitten | 6,5 g |
Vezels | 6,6 g |
Zout | 250 mg |
De Marianne kapucijners minimaal 12 uur laten weken in koud water. Dan afspoelen en het water vervangen. De kapucijners 3 cm onder vers water 45 - 60 minuten koken. Niet op vol vuur, maar tegen de kook aan. Geen zout toevoegen tijdens het koken. Na 35-40 minuten even proeven hoe ver de garing is. Doe dit om de 5 minuten om zo de perfecte bite te krijgen.
Meer over de Marianne kapucijner uit Groningen
Het zaad werd door Ruurd Walrecht te Bakkeveen uit in de Friese Wouden verkregen zaad geselecteerd en op kleigrond verbouwd.