Van der Pigge

Van der Pigge is een Nederlandse onderneming die al bestaat sinds 1849. In Haarlem, maar ook steeds verder daarbuiten is Van der Pigge een waar begrip.

De oude gaper hangt nog steeds aan de gevel aan de Gierstraat in Haarlem, waar de winkel nog altijd gevestigd is. Van der Pigge werkt op de ouderwetse manier, met de ouderwetse, pure, natuurlijke ingrediënten. Zowel bij de producten als bij de verpakking wordt zoveel mogelijk gedacht aan mens, dier en milieu. Op steeds meer producten van Van der Pigge verschijnt het NCS keurmerk, wat staat voor Natural Cosmetics Standard. Het geeft aan dat de producten gegarandeerd van natuurlijke oorsprong zijn. ECO Control verschijnt ook op steeds meer verpakkingen en dat geeft aan dat ingrediënten die biologisch worden genoemd ook hierop zijn gecontroleerd door een externe toetsing.

De producten van Van der Pigge voldoen aan flink wat eisen. Onder andere:

  • Geen microplastics
  • Geen genetische manipulatie
  • Geen parabenen, siliconen, PEG’s of ftalates
  • Geen dierproeven
  • Geen bestraling van ingrediënten
  • Alleen gebruik van natuurlijke geurstoffen en op planten gebaseerde oplosmiddelen

Van der Pigge streeft naar zoveel mogelijk ingrediënten van biologische oorsprong. Let op: Van der Pigge is geen vegan merk en zal dat ook niet worden. Van der Pigge heeft echt de kracht en heilzame werking ontdekt van ingrediënten zoals bijenwas en past dit veelvuldig toe in de zogenoemde functionele producten. Denk bijvoorbeeld aan de verzorgende eigenschappen van bijenwas of de ontstekingsremmende effecten van (hoge MGO) honing.

Binnen het uitgebreide assortiment van Van der Pigge hebben wij een eerste selectie gemaakt van functionele huidproducten.

De bijzondere MSM celzouten crème is bijvoorbeeld ideaal voor allerlei huidproblemen als acne en een droge huid. Maar ook de liniment spierbalsem is een enorm heilzaam product dat verzachtend en herstellend werkt op de spieren en gewrichten. Aan de ingrediëntenlijst kan je de eenvoud zien van een prachtig product als liniment spierbalsem.