Producten van merk Riess

Emaillen pannen van Riess zijn tot ver buiten de grenzen van Oostenrijk geliefd. Ze roepen herinneringen op aan grootmoeders tijd. De eenvoudige vormen, de goede materialen en mooie kleuren spreken mensen aan die houden van tijdloze kwaliteit en duurzaamheid. Een emaillen pan gaat een leven lang mee!

Waarom zou je een Riess emaillen pan kopen?

Behalve dat ze echt onwijs mooi zijn, bestaat email uit natuurlijke materialen en heeft vele prachtige kenmerken. Tien voordelen van de premium email van Riess:

  1. CO2-neutraal
  2. Geschikt voor inductie en alle andere warmtebronnen
  3. Snij- en krasbestendig
  4. Makkelijk te reinigen en antibacterieel
  5. Gezonder en energiebesparend koken
  6. Geur neutraal
  7. Hittebestendig tot 450 °C - aanbevolen maximale temperatuur 220 °C
  8. Langdurig houdbaar indien goed behandeld
  9. Verkrijgbaar in vele kleuren en modellen
  10. Volledig recyclebaar

Wat is email?

Eigenlijk is email niets anders dan een soort glas dat bij 840°C is vastgesmolten op een basis van ijzer. De emaillen pannen en bakvormen hebben een zeer glad, niet poreus oppervlak dat geen stoffen afgeeft, waardoor het voedsel zuiver blijft en de smaak puur.

Een emaillen pan is niet alleen de eerste keus voor iemand met een nikkelallergie, maar ook de groenste manier van koken…
Bij de productie worden natuurlijke minerale bronnen gebruikt zoals staal, kwarts, klei, veldspar, borax en soda. Zonder kunstmatige elementen is email dus 100% recyclebaar!

Het bakproces geeft email zijn prachtige, heldere kleuren evenals een hard, niet poreus en kras- en snijbestendig oppervlak.

Tips voor het gebruik van natuurlijke, gezonde, emaillen pannen

  • Verwijder voor het eerste gebruik etiketten met bakolie.
  • Kies voor je pannen een kookplaat met de juiste diameter om energieverlies te voorkomen.
  • Verhit emaillen pannen nooit zonder inhoud (water, olie, boter) en zorg ervoor dat de vloeistof nooit helemaal verdampt. Dit kan leiden tot oververhitting en schade aan je pan. De aanbevolen maximale temperatuur voor koken en braden is 220 °C.
  • Kook met minder warmte dan anders. Email geleidt de warmte snel in bodem en wanden. Je gerechten worden zacht gekookt, behouden de voedingstoffen en verbeteren van smaakervaring. Bovendien voorkom je zodoende het risico van aanbranden, vermindert je het energieverbruik en verleng je de houdbaarheid van de pannen.
  • Pak handgrepen en deksels altijd met een droge doek vast. De kern is gemaakt van ijzer en verwarmd snel. De meeste emaillen producten in onze winkel hebben handvatten en deksels van email en kunnen ook worden gebruikt in de oven.
  • Email is erg hard. De impact van harde voorwerpen op het grondvlak, harde stoten of krachtige tikken met metalen keukengerei tegen de rand kunnen echter leiden tot het barsten van het glasoppervlak.
  • Indien, ondanks alle zorg, de verflaag aan de buitenkant afbladdert dan is dat slechts visueel storend. Je kan je gerechten nog steeds met het product bereiden. Wanneer het email aan de binnenkant afbladdert raden wij je aan om het product te vervangen omdat optimale hygiëne niet langer is gegarandeerd.

Er zijn 18 producten

Toont 1-18 of 18 item(s)
Uitverkocht!
  • Riess
Emaillen pannen
Hoge steelpan roze (1L - Riess)
€ 29,05
  • Riess
Emaillen pannen
Lage steelpan citroengeel (1L - Riess)
€ 31,00
Uitverkocht!
  • Riess
Emaillen pannen
Lage steelpan lichtturquoise (0,75L - Riess)
€ 29,05
  • Opties
  • Riess
Ovenschalen & Bakvormen
Riess emaillen cakevorm (25 of 30cm)
€ 36,30
  • Riess
Emaillen pannen
Riess Koekenpan zwart 20cm
€ 38,70
  • Riess
Emaillen pannen
Riess Koekenpan zwart 24cm
€ 42,90
  • Riess
Emaillen pannen
Riess Koekenpan zwart 26cm
€ 46,65
  • Riess
Emaillen pannen
Riess Koekenpan zwart 30cm
€ 55,00
  • Opties
  • Riess
Ovenschalen & Bakvormen
Riess taartvorm rond (email)
€ 50,80