Producten van merk Lakshmi

De stress van het moderne leven, vervuiling en het gebruik van agressieve cosmetica is één van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering en gezondheidsproblemen. Om deze reden ontwikkelt Lakshmi uitsluitend natuurlijke producten gemaakt van gezonde, veilige en effectieve plantaardige bestandsdelen. 

Lakshmi verzorgingsproducten beloftes

  • Alle producten zijn gemaakt van biologisch geteelde en wilde planten
  • Alle producten zijn geheel vegan en geen van de ingrediënten of bestanddelen wordt op dieren getest
  • Alle producten hebben dezelfde pH waarde als de huid en houden haar balans op orde
  • De producten zijn geïnspireerd door de Ayurvedische natuurgeneeskunde.
  • Het sterke, vochtinbrengende karakter van de producten komt voort uit het gebruik van 100% natuurlijke stoffen zoals: aloë vera sap, slijm van Mallow en Althea.
  • Geen synthetische kleurstoffen. De kleur van de producten is natuurlijk: ze ontstaat door de natuurlijke componenten zoals kurkuma, henna, chlorofyl en aloë vera.
  • Geen synthetische geurstoffen. De geur van de producten wordt verkregen door het gebruik van natuurlijke etherische oliën die de doeltreffendheid van het product versterken
  • Geen synthetische conserveermiddelen. De producten worden geconserveerd door het gebruik van grapefruit zaad extract, glycine soja, vitaminen A, E, C en etherische oliën
  • De producten bevatten GEEN peg, parabenen, vaseline (petrolatum), alcohol, siliconen, synthetische keurstoffen of dierlijke proteïnes

Lakshmi: leuke weetjes over het ontstaan

Lakshmi is gevestigd in Verona (Italië) en is al meer dan 20 jaar actief in de natuurlijke cosmetica en welzijn. De oprichter van LakShmi, Franco, leerde in een Ayurvedische cursus in New Delhi de bijzondere waarde van de Ayurveda kennen. Hij leerde hier overigens ook voor het eerst hoe de geur van essentiële oliën effect heeft op het balanceren van de dosha's (Vata, Pitta en Kapha). En eigenlijk was deze eerste cursus voor hem dé aanleiding om verzorgingsproducten te maken van planten, kruiden en bloemenextracten die Vata, Pitta en Kapha in balans brengen en harmoniseren.

Dit verzorgingsmerk is hierin koploper en dan ook wereldwijd geliefd onder mensen die Ayurveda fan zijn en talloze yoga beoefenaars volgden dit voorbeeld. 

Lakshmi begon tientallen jaren geleden in een klein cosmetisch laboratorium in Toscane (van slechts 70 m2). Inmiddels is alleen het laboratorium van Lakshmi al meer dan 1.000 m2 groot en produceert Lakshmi meer dan een miljoen producten per jaar.

Alle producten zijn volledig natuurlijk en onder andere door de ICEA gecertificeerd.  

Er zijn 2 producten

Toont 1-2 of 2 item(s)