Helemaal Shea

HelemaalShea is een kleinschalige zeepmakerij in Noord - Holland. Er worden natuurlijke handgemaakte zeep en haarzeep maar ook zero waste huidverzorgingsproducten gemaakt. Alle producten zijn vegan en gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Alle producten zijn handgemaakt, in kleine oplagen zodat je altijd een vers product koopt. Als een product niet voorradig is, dan zitten wij dus ook met smart op een nieuwe productie te wachten :-)

HelemaalShea zeep.png

Natuurlijke zeep van HelemaalShea

De natuurlijke zepen worden handgemaakt volgens de cold process methode. Deze manier van zeepmaken houdt in dat de plantaardige oliën en boters mengt met loog. Loog is een mengsel van water met NaOH (natrium hydroxide of sodium hydroxide). De oliën, boters en de loog gaan het verzepings proces aan. Van de loog blijft na het verzepings proces en de droogperiode van de zeep niets meer over (en staat daarom ook niet op de ingrediëntenlijst). En door het verzepingsproces onstaat natuurlijke glycerine. Dit zit van nature in elk stuk cold process zeep, maar het wordt dus niet als ingrediënt toegevoegd. 

Het eindresultaat: een mooi stuk zeep van HelemaaShea, een fantastisch reinigingsproduct! En vrij van sulfaten en siliconen.

De zeep wordt met de hand gemaakt en gesneden, hierdoor is geen zeep hetzelfde en kan het gewicht variëren.

HelemaalShea%20aloe%20vera%20zeep.png

Helemaal Shea natuurlijke haarzeep

Natuurlijke en handgemaakte HelemaalShea haarzeep, shampoozeep om je haren mee te wassen. Ook wel Solid Shampoo of Shampoo bar genoemd. Vrij van sls en 100% natuurlijk. Alle shampoobars zitten in een plasticvrije verpakking. Er zijn Shampoo Bars en Shampoo & Body Bars verkrijgbaar.

Zero-waste Solid Conditioner Bars

Waarom drie flessen conditioners gebruiken zoals het kan met één kleine, vaste conditioner bar van HelemaalShea? Handgemaakte solid en veganistische conditioners met natuurlijke ingrediënten. En vrij van sulfaten en siliconen.

HelemaalShea.jpgHelemaalShea scheerzeep bar.png

  • 50 g
  • Helemaal Shea
Conditioner Bar
Solid Conditioner Normaal - Vet haar (50g -...
€ 12,95 -20% € 10,36
  • 110 g
  • Helemaal Shea
Haar & Body Bar
Dode Zee modder haar- en body zeep (Helemaal...
€ 9,49 -20% € 7,59