ChufaNederland

ChufaNederland is leverancier van biologische chufa's (ook wel tijgernoten of aardamandelen genoemd), chufaolie, chufameel en gepelde chufa's. Een erg puur product met heel veel mogelijkheden. Roxanne en Sander kwamen in aanraking met chufa via een Amerikaanse website in 2014. Ze raakten onder de indruk van de positieve eigenschappen van chufa en na een sample te hebben aangevraagd waren ze ook onder de indruk van de lekkere smaak! Zodoende zijn Roxanne en Sander in 2015 gestart als ChufaNederland.

Wat is een chufa?

Chufa is een knolletje ook bekend als aardamandel of tijgernoten. Groeit tussen de wortels van een grassoort. Heeft de maat van een hazelnoot en een heerlijke zoete smaak. Omdat het een knolletje is en geen noot, zaad, peulvrucht of graan helpt de chufa je je inname van antinutriënten en omega 6 te beperken. De relatie tussen darmflora en gezondheidsklachten komt steeds vaker in het nieuws! De Chufa kan je darmflora helpen met zowel de niet-fermenteerbare vezels (gewone vezels) als met de fermenteerbare vezels (prebiotica). De chufa is een allergeenvrij product en wordt al eeuwen gegeten in Afrika, Spanje en Egypte.

Wat kun je ermee?

  • Eet ze direct uit de zak
  • Gebruik ze om de gezonde melkdrank ‘Horchata’ te maken
  • Bak met het meel alles wat je gewend bent: broodjes, pannenkoeken, muffins, pap, oliebollen etc.

Onze webshop

Wij verkopen van ChufaNederland naast bijvoorbeeld Chufameel en gepelde en ongepelde Chufa BIO. Ook een notenmelkzak en een Vegan Milker. met deze Vegan Milker maak je in een handomdraai je eigen, verse, plantaardige melk. Hierin kan je van alles verwerken, bijvoorbeeld pitten en zaden.