Chaga Health

Chaga Health is specialist in 100% natuurlijke weerstandselixers met de allerbeste ingrediënten uit de natuur. 

Het chaga-elixer heeft een sterk ontstekingsremmend potentieel, omdat alle individuele ingrediënten dat effect afzonderlijk hebben.

De Chagapaddenstoel is een belangrijk onderdeel van de natuur in Estland. Door de eeuwen heen vertrouwen de inwoners op deze paddenstoel. Het recept van de producten van Chaga Health is een oud familierecept dat generaties lang is doorgegeven van moeder op kind. De oprichter van Chaga Health wilde echter dat iedereen van dit unieke familierecept kan profiteren. Het resultaat: Chaga elixers met krachtige kruiden, chagapoeder en stukjes onbewerkte en wilde Chaga. Allemaal puur, zuiver en met volledig traceerbare ingrediënten.

Voor hun producten werken zij voor het merendeel samen met lokale partners in Estland. Dit omdat de natuur en bossen Estland zeer zuiver zijn. Het land bestaat voor ongeveer 51% uit bossen.

De Oost-Europese volksgeneeskunde kent waarschijnlijk chaga (Inonotus obliquus) sinds de 16e eeuw. Recent onderzoek heeft bevestigd dat chaga een sterk antibacterieel, schimmeldodend en ontstekingsremmend effect heeft. Chaga is een diverse bondgenoot in je immuunsysteem. Als het om bacteriën gaat, is chaga het meest effectief tegen Staphylococcus aureus en Bacillus cereus. Listeria monocytogenes, Escherichia coli en Enterobacter cloacae zijn echter ontvankelijk voor de effecten ervan. Onder schimmels werkt chaga goed tegen Trichodermaviride - minder tegen Aspergillus niger en Aspergillus fumigatus. (Glamoclija J et al. 2015).

Men denkt overigens dat het ontstekingsremmende effect van Chaga verband houdt met de aanwezigheid van ergosterol, ergosterolperoxide en trametenolzuur (Ma L et al 2013). Het helpt ook bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, blijkbaar dankzij inotodiolen en terpenoïden (Ying YM et al 2014).