BOTMA & van BENNEKOM

De natuurlijke zepen van BOTMA & van BENNEKOM zijn niet alleen verrukkelijk maar hebben ook nog eens een goed verhaal! 

BOTMA & van BENNEKOM is in 2015 begonnen vanuit de passie van twee vriendinnen, maar ondertussen uitgegroeid tot een professioneel bedrijf.

BOTMA & van BENNEKOM, biologische, natuurlijke, handgemaakte zeep

De natuurlijke zepen van BOTMA & van BENNEKOM worden met de hand gemaakt van biologische ingrediënten. In het hele proces streeft B&vB naar een duurzame, bewuste wereld vrij van producten die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu. Alles wat geproduceerd wordt is natuurlijk, dus gegarandeerd vrij van SLS, parabenen, synthetische geur- en kleurstoffen. Ook zijn de producten vrij van palmolie.

Duurzame productie

Duurzame productie is voor BOTMA & van BENNEKOM erg belangrijk. Ze gebruiken enkel duurzaam verpakkingsmateriaal dat bovendien zoveel mogelijk biologisch afbreekbaar is.

De hoogwaardige ingrediënten zijn rijk en voedzaam, en worden geselecteerd op dat ze zowel voor huid als haar goed zijn. Zo hoef je niet voor elke toepassing weer een nieuw product aan te schaffen. Ook dit is duurzaam, voorkomt verspilling en geeft ook nog eens ruimte in de badkamer én je portemonnee.

Kleinschalige productie

BOTMA & van BENNEKOM produceert kleinschalig en houdt het zo lokaal mogelijk. Op deze manier proberen ze zo min mogelijk te vervuilen door transport. De producten worden ambachtelijk gemaakt en er wordt veel samengewerkt met andere kleine ondernemers. Tenslotte is het een sociale onderneming waarin ook oog is voor de mens, en ook mensen die lastiger aan werk kunnen komen worden door BOTMA & van BENNEKOM ingezet. 

Al deze liefde en kwaliteit maakt de creaties van BOTMA & van BENNEKOM niet alleen geschikt voor dagelijks gebruik, maar ook een prachtig geschenk.