• Magnesiumvlokken (opties - Himalaya)

Magnesiumvlokken (opties - Himalaya)

€ 23,50
Inclusief BTW
Product is beschikbaar met verschillende opties

Magnesiumvlokken worden steeds meer ingezet als magnesiumsupplement omdat opname via de huid heel effectief is en bovendien je maag en darmen niet belast. 

Magnesiumvlokken van Himalaya magnesium bestaan uit zuivere magnesiumchloride die een weldadig en ontspannen gevoel geven terwijl ze je magnesium gehalte in balans brengen.

Ook is een voetenbad uitermate geschikt om afvalstoffen af te voeren. De kleine kristallen lossen snel op in water.

Himalaya Magnesium badkristallen: 47% natuurlijke ongeraffineerde magnesium met zuiver bronwater uit het Himalaya gebergte.

Himalaya magnesium bevat minstens 30 gram elementair magnesium per 250 gram.

Inhoud

Volumekorting

Aantal Korting Je bespaart
2 5% Tot € 1,40
3 10% Tot € 4,19
4 15% Tot € 8,37
5 20% Tot € 13,95
Aantal

Magnesiumvlokken voor magnesiumopname via je huid

Magnesiumsupplementen ken je al lang in de vorm van tabletten. Maar steeds vaker worden magnesiumvlokken ingezet voor transdermale magnesium therapie, ofwel makkelijk gezegd: suppleren van magnesium via de huid. Dit is een relatief nieuwe manier om magnesium te suppleren die gemakkelijk, comfortabel en betaalbaar is. Transdermaal is vooral een prettige manier om magnesium op te nemen want het is super ontspannend, maar ook een veilige manier want er is geen risico op overreageren zoals last van je maag of darmen of zelfs diarree.

Magnesium vlokken productkenmerken

Magnesium vlokken leveren al de nodige magnesiumchloride die het lichaam nodig heeft om die tekortkomingen te helpen verminderen zodat het lichaam zichzelf kan genezen.

  • Bedoeld voor toepassing op de huid
  • Bevat 100% Bischofiet, het zuiverste natuurlijke mineraal van het zout magnesiumchloride
  • Ecocert waarborg

Magnesium vlokken gebruiksaanwijzing

In bad

Doe tussen de 0.5 - 1.5 kg vlokken in bad en blijf er gedurende 30 tot 45 minuten in om bot, spier, weefselpijn en stress te verlichten en reduceren. Er kan een prikkelend gevoel ontstaan, dit is normaal en neemt af.

In een voetenbad

Maak een oplossing van 3%. Gebruik 30 gram per liter. Voor een voetenbad van 3 liter water gebruik je dus 90 gram. Een half uur voetenbad is voldoende. Geniet ook van de ontspanning die dit met zich meebrengt! 1 tot 2 maal per week een voetenbad is voldoende. 

Ingrediënten

Aqua, 47% magnesiumchloride

Let op: bijzonder wateraantrekkend. Sluit de verpakking daarom luchtdicht af. Spoel het bad na het baden zorgvuldig na met water. 

Bijwerkingen van magnesiumvlokken

Magnesium komt uit natuurlijke bron. Zonder allergenen is een allergische reactie niet te verwachten wanneer je magnesium vlokken via de huid opneemt. Een verrassende tegenstelling met de traditionele magnesium supplementen die oraal worden toegediend. Vaak leiden die tot maag- en/of darmklachten. Heb je maag- en/of darmklachten bij reguliere magnesium supplementen, dan is het heel zinvol om eens vlokken uit te proberen. 

Magnesiumvlokken uit de Himalaya

Magnesiumvlokken Himalaya Tibetaans platDeze magnesiumvlokken zijn 100% natuurlijk, biologisch en ecologisch verantwoord en bovendien ongeraffineerd. Himalaya magnesium is een magnesiumchloride van ongekende zuiverheid die na winning geen enkele zuivering of raffinage meer nodig heeft. Puur natuur dus! 

Magnesiumvlokken uit de Himalaya omen uit Tibet. De bron is ontstaan uit miljoenen jaren oude zeeën die diep onder de grond liggen. Het Tibetaanse plateau, waar deze magnesium vandaan komt, is ontzettend groot, zie in het plaatje ter ergelijking Nederland, 26 keer zo klein als Tibet. 

In heel Tibet wonen slechts 2,5 miljoen inwoners waarvan 1 miljoen rond de hoofdstad Lhasa. In het gebied waar deze magnesium wordt gewonnen, woont slechts 1 persoon per vierkante kilometer. 

Himalaya magnesium wordt gewonnen op dit Tibetaanse plateau, de gemiddelde hoogte is 4.500 meter. Het is een van de belangrijkste eco-gebieden op aarde. 

Het klimaat en de onherbergzaamheid maken het gebied een van de minst bewoonde plaatsen op aarde. Er is geen landbouw, geen industrie en dus ook geen vervuild water en/of vervuilde landbouwgrond. Het Tibetaanse plateau met zijn ongerepte flora en fauna is een van de grootste wildernisregio's in de wereld. 

Magnesiumvlokken Himalaya Tibetaans plat

Magnesiumvlokken zoutmeer.jpg

Beste magnesiumvlokken komen van schone gronden

Je merkt direct het verschil als je Himalaya magnesium gebruikt, je bent sneller in balans, je krijgt sneller energie en je lichaam herstelt sneller van lichamelijke inspanning. Himalaya magnesium chloride is een unieke door de wind en zon gedroogde magnesium chloride en daardoor zachter en aangenamer voor de huid.

Ongeraffineerde magnesiumvlokken: herkomst Himalaya magnesium

Magnesiumchloride uit de Himalaya komt van zeer grote diepte, tijdens het ontstaan van het Himalaya gebergte zijn oerzeeën ingesloten en verdampt waarbij het magnesiumzout is achtergebleven.  Himalaya magnesium is dus miljoenen jaren oud en dateert uit een tijd waarbij de mens geen negatieve invloed had op de natuur. Rivieren die hun weg zoeken door het Himalaya gebergte lossen dit magnesiumzout op, dit sijpelt onder druk langzaam door poreus gesteende omhoog en vormt de meren op het hooggebergte. Het poreuze gesteente is een natuurlijk filter wat eventuele verontreiniging (zand, gesteente etc.) verwijdert. Daarom is Himalaya magnesium de meest pure ongeraffineerde magnesium ter wereld, waardoor het de meeste levenselementen in hun oorspronkelijke samenstelling en verhouding bevat.

Op het Tibetaanse plateau, ook wel genoemd het dak van de wereld, met een gemiddelde hoogte van 4500 meter bevindt zich een groot aantal biodiversiteits-kerngebieden en eco-regio’s. Een van die regio’s bevindt zich op ongeveer 200 km ten noord-westen van de hoofdstad Lhasa. Dit gebied staat al eeuwen bekend om zijn rijke magnesium zoutmeren en zoutbronnen (saltwells). Hier komt de magnesium vandaan: de meest pure en 100% natuurlijke en ongeraffineerde Himalaya magnesium.

De Himalaya magnesium zouten worden uit de kleine meren en saltwells (zoutbronnen) gewonnen door families die dit al generaties lang van vader op zoon doen. De magnesium/zoutmeren liggen vrijwel afgesloten van de buitenwereld, er is geen industrie en nauwelijks landbouw, de grond is niet vervuild en de lucht op deze hoogte is de schoonste ter wereld. De bevolkingsdichtheid is hier 2 mensen per vierkante kilometer. Met grote zorgvuldigheid worden de magnesiumzouten, die vanuit grote diepte uit het Himalaya gebergte komen, handmatig gewonnen. Dit winningsproces is al eeuwenoud en vergelijkbaar met het winnen van zongedroogde Keltische zeezouten.

Deze manier van winning is vele malen milieuvriendelijker en ecologischer dan het zogenaamde industrial mining (het uit de grond pompen van magnesium) wat vaak grote problemen veroorzaakt in de bodem (verzakking).

Hoge kwaliteit magnesiumvlokken door veel zonuren

De zon die in Tibet minimaal 8 uur per dag schijnt en zeer intens is vanwege de grote hoogte heeft een zeer positieve invloed op het drogings-/verdampingsproces en bepaalt daardoor mede de hoge kwaliteit en de bijzondere eigenschappen van dit magnesium.

Magnesiumzouten het product zijn van de interactie tussen zonlicht en water. Magnesiumzout en zoutkristallen zijn de enige kristallen die oplossen in water en moeten gezien worden als een geconcentreerd, vol-spectrum mineraal. Doordat de magnesiumzouten miljoenen jaren op grote diepte opgesloten hebben gelegen heeft het een gedeelte van die eigenschappen verloren.
Omdat het magnesiumzout in de Himalaya langzaam omhoog sijpelt en bronnen vormt kan het weer zijn oorspronkelijke interactie tussen water en zon hervatten.

Tijdens de droging wordt het magnesiumzout ook nog eens wekenlang aan het zonlicht blootgesteld waardoor het  magnesiumzout weer de unieke eigenschappen krijgt  zoals het ontstaan is. De Tibetanen noemen het daarom “Levend magnesiumzout”

Gecertificeerde kwaliteit magnesiumvlokken

EcoCert/COSMOS is een Europees kwaliteitskeurmerk en is van toepassing op cosmetische producten die als biologisch, organisch of 100% natuurlijk worden verkocht. De kwaliteitseisen die EcoCert/COSMOS hanteert zijn zeer hoog en het bedrijf wat het kwaliteitskeurmerk wil behalen moet aan een scala van criteria in de volgende categorieën voldoen:
  • Oorsprong, transport en verwerking van ruwe mineralen
  • Samenstelling ingrediënten van het totale product
  • Opslag, productie en verpakkingsproces
  • Milieu management
  • Etikettering en communicatie
  • Inspectie, certificatie en controle
  • Verpakkingsmaterialen (BPA vrij)


De EcoCert/COSMOS gecertificeerde producten worden aangeduid met het logo “COSMOS NATURAL”.
Website van EcoCert.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Cees
09-05-2019

Fijn alternatief voor de Zechstein magnesium. Ik denk toch dat magnesiumvlokken van het Tibetaans plateau nog zuiverder zijn dan die van Zechstein. De prijs is ook top, leuke aanbieding.

Schrijf je review !

Vergelijkbare producten