Mini Afwasborstel kokos (1st - LoofCo)

€ 1,99
Inclusief BTW
Op voorraad

Biologisch afbreekbaar en recyclebaar alternatief voor plastic afwas borstels, gemaakt van duurzame grondstoffen.

Aantal

Deze afwasborstel wordt handgemaakt in Sri Lanka van kokosvezel van Coir. Eenvoudig in gebruik en grip. Grondig spoelen voor het eerste gebruik, gewoon onderdompelen en gebruiken in warm water met afwasmiddel. Sterk genoeg voor het schrobben van pannen, klein genoeg om in kopjes van binnen te reinigen, ook effectief voor het reinigen van servies, bestek, pannen en wokken.

Veganistisch vriendelijk Handgemaakt in Sri Lanka van Coir kokosvezel - ongeveer 6 x 8 x 8 cm met uitzondering van metalen lus Het traditionele ontwerp van de LoofCo-schuurborstel zorgt voor starre richtingsvezels voor extra schrobkracht

LoofCo plasticvrije afwasborstel van kokos productkenmerken

  • Afmetingen: borstel 10x7cm
  • Materiaal: gegalvaniseerd metaal, Coir kokosvezel
  • Let op: deze borstel bevat géén handvat
  • verwijdert moeiteloos vuil uit pannen en is tegelijkertijd zacht genoeg voor glazen en kopjes

LoofCo plasticvrije afwasborstel gebruiksaanwijzing

Tip voor het eerste gebruik:

  • Grondig spoelen vóór eerste gebruik. Dompel onder in warm water en gebruik het met afwasmiddel of alleen water

Bij elke afwasbeurt:

  • Spoel na gebruik goed af, schud overtollig water uit en laat het uit de metalen lus drogen. De gegalvaniseerde metalen kern zal niet roesten
  • Gaat maanden mee bij normaal gebruik en als hij versleten is, kan hij gerecycled worden

Blijft maandenlang in top vorm bij normaal gebruik en kan als hij versleten is worden gerecycled. Gemaakt van duurzame grondstoffen en ondersteunt traditionele vaardigheden in het land van herkomst, zorgt tegelijkertijd voor eerlijke lonen.

Over LoofCo

LoofCo-producten zijn geïnspireerd op schoonmaakmethoden die al generaties lang zijn uitgeprobeerd en getest. Met behulp van deze kennis worden de producten vakkundig ontworpen en gemaakt in Sri Lanka en Egypte. LoofCo zorgt ervoor dat lokale boeren en productiemedewerkers een fijne werkplek hebben en eerlijk worden behandeld met lonen en uitkeringen, zoals een medische verzekering, hoger uurloon dan de normale tarieven. Er zijn geen kinderen in dienst. LoofCo-producten zijn veganistisch. Sommige kokosnootproducenten gebruiken apen om te helpen bij hun oogst. LoofCo kokosnoten worden niet op deze manier geoogst en LoofCo is geregistreerd bij de Vegan Society.

Over de Loofah plant

De Loofah plant is een krachtig groeiende plant uit de komkommerfamilie die rijk is aan duurzame vezels en toch zacht en flexibel is. Als de vrucht rijp is, ontwikkelt de binnenkant van het loofahfruit een netwerk van vezels die perfect zijn voor het reinigen en scrubben wanneer ze worden gedroogd. Onze loofah's worden geoogst, geschild, zaadjes eruit gehaald en vervolgens gedroogd, in lengtes gesneden en met de hand verwerkt in Egypte. Deze manier van verwerken is een natuurlijke traditie die door vele generaties is doorgegeven.

Kokosvezel is het van nature bacterie-resistente, vezelige materiaal dat wordt gevonden tussen de harde, binnenste schaal en de buitenste bruine kokosnootschors. LoofCo maakt gebruik van kokosvezels die een bijproduct zijn van kokosnootvoer en olieproductie en dat anders zou worden verbrand. De kokosvezel wordt verdraaid rond een 100% recyclebare, gegalvaniseerde roestvaste metalen kern en er wordt een ophanglus aan bevestigd voor eenvoudig gebruik en uitlekken. Kokosvezel blijft stijf als hij nat is, houdt vloeistoffen goed vast en geeft de kokosnootschors extra schrobkracht.

LoofCo en het milieu

De Missie van LoofCo is om een alternatief te bieden voor massaproductie van plastic zoals afwasborstels, schuurlapjes, sponsen en andere huishoudproducten die niet biologisch afbreekbaar zijn of gemaakt zijn van recycled plastic. LoofCo-landbouwpraktijken zijn duurzaam en voldoen aan de hoge milieunormen. Kokosnoot en Loofah zijn beide hernieuwbare grondstoffen die CO2 absorberen als ze groeien. Verder gebruiken we kokosvezels en kafjes die zijn overgebleven van voer en kokos olieproductie die anders zou worden verspild of verbrand. Alle elementen van LoofCo-producten zijn 100% composteerbaar en biologisch afbreekbaar, behalve de metalen kern van de borstels die kan worden gerecycled. Ook onze kartonnen verpakkingen zijn recyclebaar. 100% plastic vrij. Laat geen kleine plasticdeeltjes achter in het water.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten