• Nieuw

Klimaatzeep voor schone energie (100gr - Kusala)

€ 7,95
Inclusief BTW
Op voorraad

Kusala klimaatzeep voor schone energie is geïnspireerd door de klimaatbeweging Extinction Rebellion en symboliseert een transitie naar schone en nieuwe energie. 

De klimaatzeep heeft een sterk zuiverende werking dankzij het actief koolpoeder en brandnetelpoeder.

Aantal

Deze zeep is geïnspireerd door de klimaatbeweging Extinction Rebellion en symboliseert een transitie naar schone en nieuwe energie. Het is duidelijk dat we zo snel mogelijk af moeten van de vervuilende en destructieve fossiele industrie en aan echt duurzame samenlevingen moeten bouwen.

Kusala Klimaatzeep voor schone energie

De klimaatzeep heeft een sterk zuiverende werking dankzij het actief koolpoeder en brandnetelpoeder. Maar het is vooral de complexe kruidige geur van salie, hyssop, patchouli, en eucaluptus die samengesteld is om negatieve energie te verdrijven en om helderheid te scheppen voor de toekomst. Salie en hyssop zijn beide kruiden die in verschillende culturen werden en worden gebruikt in "smudging" rituelen waarbij de gedroogde planten worden gebrand en de rook wordt verspreid om een ruimte en de geest te reinigen. En natuurlijk, om de toon te zetten voor nieuwe manieren van produceren en consumeren, is deze zeep net zoals de circulaire zepen gemaakt met reststroom olijfolie (22,5% van het eindproduct).

Kusala klimaatzeep inhoud en ingrediënten

Inhoud: 100 gram

Ingrediënten: verzeepte olijfolie⁰, verzeepte kokosboter, verzeepte shea boter, water, glycerine, verzeepte rijstolie, verzeepte avocado olie, verzeepte castorolie, brandnetelpoeder*, salie, hyssop, patchouli, en eucalyptus etherische oliën, actief koolpoeder, limonene, linalol.

INCI: sodium olivate⁰, sodium cocoate, sodium shea butterate, aqua, glycerin, sodium ricebranate, sodium avocadoate, sodium castorate, salvia officinalis oil, urtica dioica leaf powder*, hyssopus officinalis leaf oil, pogostemon cablin oil, eucalyptus globulus leaf oil, charcoal powder, limonene, linalol.

⁰ reststroom ingrediënt. * gecertificeerd biologisch.

Salie en hyssop etherische oliën kunnen beter vermeden worden door vrouwen tijdens zwangerschap en borstvoeding en door kinderen onder 4 jaar.

Kusala Klimaatzeep voor schone energie toelichting

Deze zeep is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de klimaatbeweging. Voor iedere verkochte klimaatzeep wordt €1,50 gedoneerd aan Extinction Rebellion Nederland. Het geld wat aan Stichting Vrienden van XR wordt gedoneerd zal worden gebruikt voor trainingsessies, actiematerialen, juridische steun en andere kosten die bij acties komen kijken. Voor meer informatie, zie www.extinctionrebellion.nl.

In 1912 voorspelde een nieuwsartikel al dat het verbranden van kolen binnen enkele eeuwen zou bijdragen aan een wereldwijde temperatuurstijging met significante consequenties. Tegenwoordig wordt klimaatwetenschap algemeen erkend, maar de maatregelen nodig om de desastreuze ontwikkelingen af te remmen en tot een halt te brengen blijven nog steeds uit, en de tijd dringt! We zien steeds meer extremen in temperaturen, bizarre klimaatgebeurtenissen, en droogtes en overstromingen die gebieden onleefbaar maken, maar overheden nemen minimale stapjes en wijzen naar andere landen om het voortouw te nemen. De fossiele industrie blijft aggressief lobbyen tegen een echte transitie naar schone energie. Ondertussen zijn hele ecosystemen drastisch en onomkeerbaar aan het veranderen, met catastrofale gevolgen gevolgen voor mens en natuur. Er is zo snel mogelijk grootschalige daadkrachtige actie nodig!

Extinction Rebellion is in 2018 in het Verenigd Koninkrijk opgericht door bezorgde burgers die vinden dat overheden urgent verantwoordelijkheid moeten nemen om deze ramp het hoofd te bieden. Aangezien de reguliere kanalen hebben gefaald om overheden te mobiliseren kiezen zij nu voor acties van geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid om hun eisen af te dwingen. Extinction Rebellion is razendsnel naar een wereldwijde beweging gegroeid en ook in Nederland actief. Extinction Rebellion wil klimaatchaos, een zesde massa-uitsterving, en sociale ineenstorting voorkomen. Hiervoor is niet alleen een reductie van CO2 uitstoot nodig, maar een fundamentele systeemverandering waarbij machtstructuren onschadelijk worden gemaakt en vervangen door decentrale democratische participatie en een gezonde regeneratieve cultuur.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten