• Nieuw

Circulaire zeep Olijfzeep (75gr - Kusala)

€ 5,95
Inclusief BTW
Op voorraad

Kusala Circulaire olijfzeep is natuurlijke zeep met 32% reststroom ingrediënten (olijfolie). Circulaire zeep is een initiatief tegen verspilling. 

Aantal

Olijfzeep met 32% reststroom ingrediënten (olijfolie).

Kusala Circulaire olijfzeep

De reststroom olijfolie in deze zeep is afkomstig van kleinschalige biologische producenten in Spanje via olijfolieleverancier Olivarera Barendrecht. De houdbaarheid van deze oliën is verstreken, wat betekent dat de kwaliteit en smaak is beïnvloed door oxidatie. Als je zeep maakt met oude olie krijg je snel oranje vlekjes in de zeep. Om dit te voorkomen en te verzekeren dat de zeep van goede kwaliteit is is deze olijfolie van geoxideerde vetzuren gereinigd met een effectieve methode die wetenschappelijk getest is en goedgekeurd door het instituut wat de veiligheidscertificaten voor Kusala Gifts zepen verzorgt.

Olijfolie draagt bij aan een zacht verzorgende zeep. Deze olijfolie is in alle drie de circulaire zepen verwerkt, maar de olijfzeep heeft een extra groot aandeel olijfolie voor een supermilde zeep. Verder bevat de olijfzeep groene klei voor reiniging en een mooie groen kleurtje. De geur is zacht en fris met een mengsel van patchouli, cipres, marjolein, en citroengras etherische oliën.

Kusala Circulaire olijfzeep inhoud en ingrediënten

Inhoud: 75 gram

Ingrediënten: verzeepte olijfolie⁰, verzeepte kokosboter, verzeepte shea boter, water, glycerine, verzeepte castorolie, groene klei, patchouli, cipres, marjolein, en citroengras etherische oliën, citral, geraniol, limonene, linalol.

INCI: sodium olivate⁰, sodium cocoate, sodium shea butterate, aqua, glycerin, sodium castorate, clay, pogostemon cablin oil, cupressus sempervirens oil, origanum majorana leaf oil, cymbopogon schoenanthus oil, citral, geraniol, limonene, linalol.

⁰ reststroom ingrediënt.

Kusala Circulaire zeep toelichting

Deze circulaire zepen zijn gemaakt met 32-45% reststroom ingrediënten. Dat zijn ingrediënten die uit de productieketen van andere ondernemers komen en eigenlijk als afval worden gezien terwijl ze nog veel waarde bevatten. Als één van de ondernemingen in BlueCity Rotterdam is Kusala toegewijd aan het reduceren van onze consumptie, o.a. door efficiënter gebruik van grondstoffen. De circulaire zeep serie bestaat uit een zachte olijfzeep, een spannende koffiezeep, en een stoere bierzeep. De reststroom ingrediënten zijn dan ook olijfolie, koffie, bier, en bierbostel.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten