Krombek witte boon NL (500g - Puur&Fit)
- zachte, romige smaak
- van Nederlandse bodem
- onbespoten geteeld
De Krombekboon is een witte boon met een heerlijk zachte romige smaak, oorspronkelijk uit Noord-Holland afkomstig. Tegenwoordig worden ze ook in Friesland en Groningen geteeld. Deze Nederlandse witte bonen hebben een verfijnde zachte smaak. Gebruik ze in de bonensalade, stoofschotel of maak er een lekkere spread van.
Krombekboon voedingswaarde en gebruiksaanwijzing
Ingrediënten: Nederlandse, onbespoten gedroogde krombekbonen
Voedingswaarde | gekookt per 100 gram |
Energie | 445kJ / 106kcal |
Vetten | 0,5 g |
Koolhydraten | 16,5 g |
- waarvan suiker | 0,0 g |
Eiwitten | 6,6 g |
Vezels | 4,3 g |
Zout | 2 mg |
De krombekboon minimaal 12 uur laten wellen in koud water. Dan afspoelen en vers water erbij gieten. De krombekboon 3 cm onder vers water 45 - 60 minuten koken. Niet op vol vuur, maar tegen de kook aan. Geen zout toevoegen tijdens het koken. Na 35-40 minuten even proeven hoe ver de garing is. Doe dit om de 5 minuten om zo de perfecte bite te krijgen.