Nigellazaad / Komijnzaad zwart BIO (50g - Puur&Fit)
Biologische zwarte komijnzaad
- Antioxidant
- Divers in gebruik
- Rijk aan waardevolle voedingsstoffen
Eigenlijk is zwart komijnzaad een zeer verwarrende naam. Want dit heeft niets te maken met komijnzaad zoals wij het kennen. Het wordt ook wel nigellazaad genoemd, dus genoemd naar de plant waar het vandaan komt (Nigella Sativa).
Zwarte Komijnzaad of Black Seed zijn, gedroogde zaden van de Nigella Sativa plant. Deze zaadjes zijn klein, hebben een ruw oppervlak en bevatten olie van binnen.
Nigellazaad / zwart komijnzaad BIO gebruik
Zwart komijnzaad kan heel divers worden gebruikt. Ze worden echt al eeuwenlang gebruikt in de Turkse, Indiase, Perzische, Griekse en Egyptische keuken. Ze worden als heel zaad veel gebruikt om brood te versieren, gemalen worden ze gebruikt als smaakmaker.
Nigellazaad wordt ook veel gebruikt om brood en deeggerechten op smaak te brengen, of om te garneren. Het nigellazaad zie je ook wel terug in Turkse witte kaas en in de Indiase keuken zie het als topping op het typische Indiase naanbrood.
Je kan ze ook door je salade of je smoothie mengen. Verder worden deze komijn zaden ook gebruikt curries en linzengerechten op smaak te brengen. Daarnaast kunnen ze ook toegepast worden voor het koken met knolgroentegerechten en roerbakgerechten.
Door zijn vele inhoudsstoffen helpt zwart komijnzaad het immuunsysteem op te bouwen, stimuleert het de spijsvertering en uitscheiding. Het zaad vecht tegen parasieten en reguleert bloedsuiker.
Afgesloten en in een koele, donkere plek bewaren.
Komijnzaad zwart BIO ingrediënten en herkomst
Ingrediënten: zwarte komijnzaad*
* van biologische teelt
Zwarte komijn (Nigella sativa) wordt ook wel nootmuskaatbloem, nigella, zwart uienzaad of kalonji genoemd.
Zwarte Komijnzaden bevatten meer dan 100 waardevolle voedingsstoffen, waaronder; linolzuur, oliezuur, vitamine A, vitamine B1, B3, B6, vitamine C E, F, biotine en mineralen zoals: zink, selenium, magnesium, calcium, ijzer, natrium en kalium.
Herkomst: Egypte