• Kelp poeder

Kelp poeder (250g - Puur&Fit)

€ 10,95
Inclusief BTW
Op voorraad

Biologische kelp is een heerlijke, mineraalrijke vervanger van zout.

Aantal

Kelp is een zeer snel-groeiend bruine alg, die diep onder water leeft. Kelp bestaat in wel honderden soorten, het behoort tot de grootste en meest voorkomende zeewieren in de wereld. Onder water kunnen ze op de bodem zorgen voor gigantische bossen, van soms wel 80 meter lang! Waterdieren zoeken graag hun bescherming in deze kelp-bossen. Deze zelfde waterdieren kunnen echter ook zorgen voor een beperking van de groei, omdat zij zich met kelp voeden. Kelp groeit onder gematigde temperaturen, in oceanen over de gehele wereld. Omdat kelp goed groeit onder vrij koele temperaturen komen ze bijvoorbeeld ook voor langs de kust van Antarctica.

We vinden de meeste kelp in de zeeën van Californië, Canada en Argentinië. De kleur van kelp kan sterk verschillen, dit gaat van donkergroen naar bruin. Kelp smaakt ziltig en hartig. Tegenwoordig wordt kelp geproduceerd in Japan en China. Maar ook in Noorwegen wordt er veel kelp geproduceerd.

Biologische kelp producteigenschappen

In kelp vinden we, net als andere zeewieren / algen, extreem veel vitaminen en mineralen. Zo zit er in 100 gram kelp maar liefst 63% van de ADH vitamine K. Daarnaast bevat het belachelijk veel vitamine B11 (45% per 100 gram ADH) en vrij veel B2 en B5, choline, en vitamine C. Kelp is bovendien bijzonder rijk aan mineralen. Uiteraard is daar het jodium, maar ook magnesium, ijzer, calcium, natrium, zink, mangaan, kalium, en fosfor. Omdat kelp groeit in de zee en de zee een grote bron is van alle beschikbare mineralen voor de mens, zijn de vele mineralen in kelp een zeer gunstige bron.

Omdat de groei van kelp wordt beïnvloed door de leefomstandigheden, kan het gehalte aan jodium sterk verschillen. Dit maakt het een stukje lastiger om een juiste dosering te vinden. Je kunt, als je bijvoorbeeld verse of vers gedroogde kelp gebruikt, zorgen voor een teveel of juist een te kort aan inname.

Gebruiksaanwijzing biologische kelp

Kelp kun je gebruiken ter vervanging voor zout. Gebruik maximaal een theelepel per dag.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.