Kardemom gemalen BIO (100g - Puur&Fit)
Biologische gemalen kardemom. Heerlijk in thee, soepen en sauzen.
- Frisse, bloemige smaak
- Versterkt hartige én zoete smaken
Kardemom neemt een prominente plaats in binnen diverse kruidenmengsels, zoals de Afrikaanse Berbere, currypoeders, Garam Masala, Ras El Hanout, enzovoort. In India is kardemom een essentieel ingrediënt in zowel vlees- als groentegerechten. In Noord-Europa wordt het gebruikt om gebak, zoals kerststollen, cakes, koekjes, muffins en broodjes, een extra smaakdimensie te geven. In Arabische landen verrijkt kardemom de smaak van koffie, zoals bij de bereiding van gahwa, Marokkaanse of Turkse koffie.
Biologisch gemalen kardemompoeder smaakt fris en bloemig met een warm, krachtig en pikant aroma. Kardemompoeder is het gemalen zwarte zaad uit de groene kardemom peul. Het is een populaire smaakmaker in gerechten van India, Scandinavie en de Arabische keuken.
Gemalen biologisch kardemom poeder gebruik
Gebruik gemalen kardemom als smaakmaker in vlees- en groentegerechten en in stoofpotten. Het is ook erg lekker in eigen baksels, zoals cake, koekjes en muffins, maar ook in combinatie met fruit, zoals gestoofde appels of peertjes, of in een huisgemaakte sinaasappelmarmelade.
Kardemom komt goed tot zijn recht in combinatie met chilipoeder, kaneel, kruidnagel, koriander, komijn, paprikapoeder, peper en saffraan.
Biologische gemalen kardemom productinformatie
Ingrediënten: gemalen kardemomzaadjes*
*Van biologisch gecertificeerde herkomst