Jackfruit BIO (500g - Yakso)

favorite

Je moet ingelogd zijn
€ 5,09
Inclusief BTW
Op voorraad

Jackfruit is een vleesvervanger. Het heeft een vlezige structuur en is neutraal van smaak. Heerlijke vleesvervanger in talloze gerechten als een vegetarische pulled pork en curry's.

Aantal

Jackfruit heeft een vlezige structuur en is neutraal van smaak. Heerlijke vleesvervanger in talloze gerechten als een vegetarische pulled pork en curry's. Door een snelle opname van smaken geschikt om te marineren en te kruiden. Jackfruit afspoelen en droog deppen voor gebruik. na openen koel bewaren en binnen 2 dagen gebruiken.

Biologisch Jackfruit gebruiksaanwijzing

Heerlijke vleesvervanger met een vlezige structuur voor in talloze gerechten als een vegetarische pulled pork. Door een snelle opname van smaken is jackfruit erg geschikt om te marineren en kruiden. Van pulled pork tot pulled chicken, van gekruide stukjes uit de oven tot verwerken in talloze gerechten, ovenschotels, en zelfs broodbeleg, alles wat je maar kunt bedenken kun je met deze verse biologische jackfruit maken!

Jackfruit is gezouten, dus voordat je het gaat kruiden is het erg belangrijk om het jackfruit goed af te spoelen en droog te deppen voor gebruik.

Heerlijk in chilli, pastasauzen of ter vervanging van pulled pork en pulled chicken. 

Yakso biologisch Jackfruit ingrediënten en voedingswaarde

Ingrediënten: Jackfruit*, water, zeezout, limoensap*. *= biologisch

Voedingswaarde per 100g:

Energie 95kJ / 23 kcal
Vetten 0,4 g
   - waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 2 g

   - waarvan suikers

0,4 g
Vezels 3,7 g
Eiwitten 1 g
Zout 1,7 g

Wat is Jackfruit?

Jackfruit (ook wel hangka genoemd) komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, maar ook wel in andere tropische gebieden. Veruit de meeste Jackfruit komt uit India. Jackfruit groeit aan een groenblijvende boom die tot wel 30 meter hoog kan worden (Artocaprus heterophylus).

Als je nog nooit eerder jackfruit hebt gezien, zal je wel schrikken, een gemiddelde jackfruit weegt maar liefst 15 kg, maar 2 tot 3 keer dit gewicht is ook wel mogelijk. Jackfruit is tussen de 30 cm en 1 meter lang en tot 50 cm breed en peervormig of cilindervormig. De schil is bruingroen en rijp vruchtvlees is gelig van kleur en smaakt licht zoet.

Jackfruit is onwijs veelzijdig. Jong worden ze veel gebruikt als groente, rijp als fruit. Ze worden in diverse gerechten gebruikt, van chips tot ijs, door diverse gerechten en door goeden en sajoer asem. 

Jackfruit als vleesvervanger: pas op, echt alleen wat betreft structuur

Jackfruit wordt veel als vleesvervanger gebruikt. Het zijn natuurlijk grote vruchten met flinke lappen vruchtvlees, en de structuur is zowaar wel wat vleesachtig, je kan denken aan kip. In de vegetarische en vegan wereld is iedereen er wel mee bekend, maar het verovert nu ook de vleeswereld. Het is namelijk zeer geschikt in plaats van pulled chicken en pulled pork en dat zijn allebei razend populaire gerechten de laatste jaren. 

Als je naar het voedingsprofiel kijkt van jackfruit is het tamelijk uniek te noemen: het bevat namelijk nagenoeg niets :-) dus je komt er ook niet van aan. Het eiwitgehalte is bijvoorbeeld absurd laag, met 1 gram per 100 gram. Je snapt dat het met zo'n lage voedingswaarde geen volwaardige vleesvervanger is, maar dat het vooral als vleesvervanger wordt gebruikt vanwege de body en structuur en de sterke gelijkenis met pulled chicken. En omdat het zo ontzettend makkelijk te marineren is, krijgt het al snel de smaak die je wil, wat dacht je van bijvoorbeeld lekkere rookkruiden? 

Waarom Jackfruit van Yakso?

Door de populariteit zijn er afgelopen jaren vrij veel varianten op de markt verschenen. Deze variant van Yakso is biologisch jackfruit, zit in een glazen pot en bevat geen overbodige hulpstoffen. Voor de conservering zit er zeezout en limoensap in, dat is precies de reden waarom je het even afspoelt voor gebruik, dan kan je het naar eigen smaak kruiden. 

Je kunt de pot na opening twee dagen bewaren in de koelkast.

Jackfruit inspiratierecept: pulled pork

Jackfruit recept pulled pork

Jackfruit pulled pork ingrediënten

  • Een pot YAKSO jackfruit, afgespoeld en droog gedept
  • Twee eetlepels kerrie madras
  • Twee eetlepels paprikapoeder
  • Een theelepel komijnpoeder

Jackfruit pulled pork bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200*C, bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Marineer de Jackfruit in de kruiden en laat even staan om in te trekken
  3. Stort de stukjes op de bakplaat en bak in de oven in ongeveer 20 minuten gaar
  4. Trek de stukjes uit elkaar

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.