Great Lakes gehydrolyseerd collageen hydrolysaat (rund - 454g)

€ 27,50
Inclusief BTW
Op voorraad

Great Lakes hydrolysaat collageen ondersteunt de gezondheid van ons bindweefsel

Volumekorting

Aantal Korting Je bespaart
3 5% Tot € 4,13
6 10% Tot € 16,50
Aantal

Great Lakes collageenhydrolysaat is een voedingssupplement met een zeer gunstige combinatie van aminozuren, dat uit maar 1 ingrediënt bestaat. 

Collageen is bijna smaakloos, kleurloos en geurloos en het is licht verteerbaar. Het stolt niet in koude vloeistoffen, waardoor het een perfecte aanvulling is op koude en warme dranken, smoothies of recepten.

Great Lakes Collageenhydrolysaat productkenmerken

Collageen Hydrolysaat van Great Lakes is gemaakt van hoogwaardige gelatine afkomstig van grasgevoerde weiderunderen en bestaat uit slechts één ingrediënt: collageenhydrolysaat. Er is dus geen sprake van hulpstoffen, hormonen, pesticiden of antibiotica, wat bijdraagt aan de hoge kwaliteit van het product.

Collageen hydrolysaat lost gemakkelijk op in zowel koude als warme dranken en is nagenoeg smaakloos, geurloos en kleurloos. De gunstige combinatie van aminozuren en hoge opneembaarheid maken het supplement de perfecte aanvulling in je dagelijkse gezondheidspatroon. 

 • 100% grasgevoerde weiderunderen
 • Hoog in glycine, proline & hydroxyproline
 • Collageen type I & III
 • Zeer goed opneembaar collageen supplement voor huid, haar en nagels
 • Past in het paleo & ketogeen dieet
 • Lost gemakkelijk op in koude en warme dranken
 • Geen kunstmatige additieven
 • Calcium en fosfor in collageen zijn goed voor het gebit en het skelet
 • Calcium en magnesium in collageen zijn goed voor de spieren, het zenuwstelsel en het celdelingsproces
 • Calcium in collageen ondersteunt het energieniveau en de spijsvertering
 • Complete proteïnebron die hoog is in glycine, proline & hydroxyproline
 • Bevat geen pesticiden, antibiotica of hormonen en is gluten-, glyfosaat en GMO-vrij
 • FDA geregistreerd en GMP gecertificeerd
 • Elke individuele batch wordt getest op kwaliteit en vervuiling, met behulp van een onafhankelijk gecertificeerd laboratorium van derden

Waarom zou je Great Lakes collageenhydrolysaat kopen

Alleen de beste collageen

Gehydrolyseerd collageen is een unieke vorm van gelatine door een hoog geconcentreerde combinatie van essentiële en niet-essentiële aminozuren en proteïne. Daarnaast is het een uitstekende bron van glycine en keratine.

Bij Great Lakes ben je ervan verzekerd dat het collageen gewonnen wordt uit huid van 100% gras gevoerde runderen. Het is uitvoerig getest op vervuiling waardoor je de garantie hebt dat de collageen die je koopt aan de hoogste Europese eisen voldoet.

Goed opneembaar collageen

De gehydrolyseerde gelatinepoeder van Great Lakes is een zeer goed opneembare vorm van collageen. Collageenhydrolysaat is een geconcentreerd eiwitpoeder (90%) met een laag moleculair gewicht. Hierdoor worden de aminozuren bijzonder snel opgenomen door het lichaam.

Voor het lichaam heeft collageenhydrolysaat de voorkeur vanwege het kenmerkende lage molecuulgewicht van de peptidegroep, en dat lage molecuulgewicht stelt het lichaam in staat om het collageen gemakkelijk te verteren tot de gunstige individuele aminozuren.

Gebruiksgemak van collageenhydrolysaat

Door het hydrolysatie proces heeft het niet de verdikkende eigenschappen van de reguliere gelatine. Je kan het dus veel gemakkelijker in eten of drank verwerken zonder dat het meteen gelei of een puddingachtige uitstraling krijgt. Bovendien is het nagenoeg geur, smaak en kleurloos. Dit alles maakt dat dit gelatinepoeder eenvoudig is toe te voegen aan soepen, smoothies, koffie, thee of gewoon een glas koud water. Het lost op in iedere vorm van vloeistof warm of koud. Dit maakt Great lakes gelatinepoeder de meest gebruiksvriendelijke manier om je collageen aan te vullen.

Great Lakes gebruikt absoluut geen antibiotica, pesticiden en herbiciden!

Doordat Great Lakes alleen de huid van grasgevoerde weiderunderen gebruikt, is de kwaliteit erg hoog. Ingrediënten uit de bio-industrie of graangevoerde runderen worden geweerd. De grasgevoerde weiderunderen zijn tevens vrij van antibiotica en bevatten geen sporen van pesticiden en herbiciden. Alleen door goed te letten op de herkomst van de collageen hydrolysaat, en daarin duidelijke kwaliteitseisen te stellen, heeft Great Lakes de goede reputatie opgebouwd die ze nu hebben.

Enkel collageenhydrolysaat afkomstig van grasgevoerde runderen

Koeien hebben een bijzonder spijsverteringssysteem met maar liefst 4 magen. Ze herkauwen hun eten en zijn van nature dieren die gras eten. Bijvoeren met graan of maïs is wat betreft prijs wellicht interessant, maar in de praktijk levert dit problemen op in de gezondheid van de runderen, van gasvorming in het spijsverteringssysteem tot infecties, waarvoor dan weer antibiotica wordt gebruikt.

Als je kiest voor collageenhydrolysaat van grasgevoerde runderen, weet je zeker dat je goede kwaliteit koopt. Ook groeien deze dieren natuurlijk op: ze leven in de wei en eten alleen maar gras. Ze leven buiten in een kudde en krijgen geen antibiotica, hormonen, of andere zaken als groeibevorderende middelen. In de zomer staan ze in het weiland en in de winter worden ze gevoerd met 100% hooi/kuilgras. 

Collageenhydrolysaat is rijk aan aminozuren

Collageenhydrolysaat van Great Lakes komt tot stand door rundergelatine met behulp van enzymen als het ware ‘voor te verteren’ tot peptiden, ofwel kortere aminozuurverbindingen. Dit proces zorgt voor een hogere opname en betere verspreiding van de bouwstenen in je lichaam. Bovendien blijft collageen hydrolysaat in tegenstelling tot gelatine vloeibaar als je het met een koude drank vermengt.

Het aminozuurprofiel van collageen is bijzonder rijk en bevat met name een hoge hoeveelheid van de aminozuren alanine, glycine, glutaminezuur, hydroxyproline en proline. Bovendien is collageen hydrolysaat een goede bron van collageen type I en III en van magnesium, calcium en fosfor. Calcium bevordert de energiestofwisseling en ondersteunt de spijsvertering, calcium en fosfor zijn goed voor het gebit en het skelet en calcium en magnesium zijn goed voor de spieren, het zenuwstelsel en het celdelingsproces. 

Gelatine versus collageen hydrolysaat

Gelatine is de uitgekookte, gemakkelijk door het lichaam op te nemen vorm van collageen en is afkomstig van rund, kip, varken of vis. Collageen hydrolysaat is de verder verwerkte vorm van gelatine, waarbij de eiwitten in kleinere stukjes zijn opgebroken door middel van enzymen. Het is als het ware ‘voorverteerd’, de aminozuren zijn ‘losse legoblokjes’ geworden, genaamd peptiden. Een voordeel hiervan is dat het beter opneembaar is en dat het geschikter is voor mensen die moeite hebben met het verteren van hele eiwitten. Een ander groot verschil met gelatinepoeder is dat collageen hydrolysaat geen gelei vormt als je het mengt met een vloeistof, maar in plaats daarvan gewoon vloeibaar blijft. Collageen hydrolysaat kan hierdoor in zowel koude als warme vloeistoffen worden opgelost zonder dat er sprake is van geleivorming en het wordt vaak gebruikt voor de gewrichten, huid, haren en nagels, terwijl gelatine in lauw of warm water opgelost dient te worden en wel een gelei vormt. Gelatine wordt echter vaak juist bewust toegepast om gerechten mee te geleren en het wordt meer gebruikt voor de darmen. Kortom: hoewel ze allebei net op een andere manier toegepast worden, zijn beide varianten gezond en breed inzetbaar en in beide gevallen is de smaak neutraal en de samenstelling van het aminozuurprofiel hetzelfde.

Great Lakes Collageen hydrolysaat gebruiksaanwijzing

Neem 2x per dag 1-2 afgestreken eetlepel(s) vooraf of tijdens een maaltijd. 

Giet dit langzaam in een drankje naar keuze en roer tot het is opgelost. Hete vloeistoffen zullen het collageen sneller oplossen terwijl koudere vloeistoffen iets langer nodig hebben. Zodra het collageen is opgelost, kan je je favoriete drankje drinken. Omdat collageen hydrolysaat nagenoeg geur-, kleur- en smaakloos is, heeft het niet tot nauwelijks effect op de smaakbeleving van je drankje. 

Gehydrolyseerd collageen wordt vaak toegevoegd aan koffie, thee, smoothies, havermout, yoghurt, sinaasappelsap, water (met of zonder schijfje citroen) of soep. 

Houd je aan de aanbevolen dagelijkse dosering, tenzij anders geadviseerd. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Bewaren: Afgesloten, droog, donker, koel (15°C-20°C). Buiten het bereik van kinderen houden.

Rundercollageenhydrolysaat ingrediënten en voedingswaarde

Ingrediënten: Collageen (collageen hydrolisaat) (rund) (uit huid)

Voedingswaarde per portie van 12 gram

Energie 43 kcal
Vet 0 g
Koolhydraten 0 g
Vezels 0 g
Eiwitten 11 g
Zout 12 mg

Aminozuurprofiel per portie van 12 gram

Alanine 1008 mg
Arginine 924 mg
Asparaginezuur 540 mg
Cysteïne sporen
Fenylalanine 192 mg
Glutaminezuur 1200 mg
Glycine 2796 mg
Histidine 108 mg
Hydroxylysine 180 mg
Hydroxyproline 1476 mg
Isoleucine 144 mg
Leucine 312 mg
Lysine 396 mg
Methionine 108 mg
Proline 1644 mg
Serine 408 mg
Threonine 228 mg
Tryptofaan 0
Tyrosine 72 mg
Valine 264 mg

Meest gestelde vragen

Dit product is al jarenlang wereldwijd een van de meest gebruikte collageenproducten. Zo'n beetje alles wat hierover te vragen is, is al gevraagd. Hieronder vind je de meest gestelde vragen en antwoorden. 

Wat is collageen

Collageen komt van nature voor in botten, huid en kraakbeen. Great Lakes collageenhydrolysaat komt uit de huid van 100% grasgevoerde weiderunderen. Het bevat meer dan 90% eiwit en een onderscheidende aminozuurgroep waardoor het snel en gemakkelijk door je lichaam wordt opgenomen. Collageen bevat glycine, lysine en proline, die door het lichaam kunnen worden gebruikt om bindweefselstructuren op te bouwen om celfuncties te ondersteunen.

Welke soorten collageen zitten in Great Lakes?

Type 1 en Type 3.

Wat is het verschil tussen collageenhydrolysaat, collageenproteïne, collageenpeptiden en gehydrolyseerde collageenpeptiden?

Er is géén verschil, de begrippen worden lukraak door elkaar gebruikt.

Wat is het verschil tussen collageenhydrolysaat en gelatine?

Collageenhydrolysaat zijn kleine elementen uit gelatine en de aminozuurprofielen zijn hetzelfde. Collageenhydrolysaat lost gemakkelijk op in smoothies, sap, koffie, enz. Het is de beste keuze voor consumenten die deze voeding aan hun dieet willen toevoegen. Gelatine moet worden opgewarmd tot het is opgelost en zal een gel vormen die geweldig is voor kooktoepassingen, vooral vanwege de gelei-achtige structuur.

Wat is het verschil tussen rundergelatine en varkensgelatine?

Er is geen prestatieverschil tussen de twee typen. Het varkensvlees heeft een mildere smaak en heeft de neiging iets helderder te zijn. De rundergelatine is een populaire keuze en is koosjer.

Hoe wordt het vee van de Great Lakes producten grootgebracht?

De producten van Great Lakes Gelatine zijn afkomstig van runderen die zijn grootgebracht in Argentinië, Brazilië, Canada en de Verenigde Staten. De runderen werden geboren en werden in de wei grootgebracht op landelijke eigendommen, waar ze met gras werden gevoerd en voortdurend onder veterinair toezicht stonden.

Great Lakes Gelatine zet zich in voor het monitoren van opkomende welzijnspraktijken en onderzoek om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van dierenwelzijn, voedselveiligheid en kwaliteit.

Heb ik extra Collageen nodig?

Een derde van alle eiwitten in het menselijk lichaam bestaat uit collageen. Als je ouder wordt, gaat je lichaam minder collageen aanmaken. Je kunt dit ervaren als zichtbare veroudering. Rimpels zijn het gevolg van minder collageen aanmaak, omdat de huid daardoor minder elastisch wordt.

Het belang van collageen voor je lichaam

Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam, ongeveer 25% tot 35% van de eiwitten in je lichaam bestaat uit collageen. Dit collageen heeft, net als alle andere bouwstoffen in je lichaam, onderhoud nodig.Daarom moet je ervoor zorgen dat je voldoende goede eiwitten binnenkrijgt.

Collageen speelt een grote rol in het zelfherstellend proces van je lichaam en geeft kracht, stevigheid en elasticiteit aan de bindweefsels in onze huid, botten, spieren, pezen, kraakbeenderen, nagels en tanden. De aminozuren in collageen zijn de bouwstenen van veel van onze lichaamsstructuren. Daarnaast zijn deze aminozuren ook essentieel voor een goed verloop van vrijwel alle processen in ons lichaam. Het collageennetwerk, dat alle losse weefsels en structuren van het lichaam samenhoudt, dient bovendien als elektrisch, chemisch en energetisch communicatienetwerk dat boodschappen rondstuurt door het hele lichaam. Zonder dit netwerk zouden we niet kunnen staan of bewegen; collageen is dus echt essentieel. 

Over Great Lakes

Great Lakes Gelatine Company staat al decennialang bekend om haar specialisatie in hoogwaardige, pure gelatine en collageen hydrolysaat supplementen voor dagelijks gebruik.

Het familiebedrijf onderscheidt zich al sinds 1922 met haar missie om mensen te helpen gezonder te leven door het bieden van collageenrijke producten van topkwaliteit tegen een goede prijs. Voor haar producten gebruikt Great Lakes enkel collageen van grasgevoerde weiderunderen, waarbij goed wordt gelet op de kwaliteit en herkomst. Bovendien zijn de supplementen vrij van antibiotica, hormonen, pesticiden en herbiciden, waardoor de kwaliteit gewaarborgd kan worden.

De goede reputatie die Great Lakes door de jaren heen heeft weten op te bouwen, berust op deze hoge kwaliteitseisen, op de zorgvuldigheid van haar productieprocessen en op gedegen eigen onderzoek naar het effect van collageen op het lichaam. Zo kan ze haar slogan “The highest quality gelatin in the industry” blijven waarmaken.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Marjolein
25-07-2021

Geweldig, ik lees vandaag in de nieuwsbrief dat jullie deze nu ook hebben. Ik ben al jaren grootverbruiker van deze collageen, dus de korting is voor mij ideaal. Ik ga nu meteen weer een voorraad bestellen.

Schrijf je review !

Vergelijkbare producten