Friese kapucijners NL (500g - Puur&Fit)
- Klassieker van Nederlandse bodem
- Voedzaam, lekker, en goede vleesvervanger
- Onbespoten geteeld
Kapucijners heb je echt in veel verschillende soorten en maten. De meest bekende is denken wij de Blauw schokker, maar dat is echt een kleintje hoor!
De Friese Kapucijner is groter dan de grauwe erwt en iets meliger van smaak. Gedroogde kapucijners zijn zeer veelzijdig in gebruik. Na het koken kan je heerlijk eten bij de maaltijd (wat dacht je van een heus Captain's dinner), maar je kan er ook kroketten, koekjes en soepen mee bereiden. Vanwege de mooie voedingswaarde én lekkere bite zijn ze ook vaak ingezet als vleesvervanger. Friese Kapucijners zijn geschikt voor warme en koude maaltijden.
Friese kapucijners voedingswaarde en gebruiksaanwijzing
Ingrediënten: Friese kapucijners, van Nederlandse bodem, onbespoten geteeld
Voedingswaarde | gekookt per 100 gram |
Energie | 438kJ / 104kcal |
Vetten | 1 g |
Koolhydraten | 14 g |
- waarvan suiker | 0 g |
Eiwitten | 6,5 g |
Vezels |
6,6 g |
Zout | 250 mg |
De Friese kapucijners minimaal 12 uur laten wellen in koud water. Dan afspoelen en vers water toevoegen. De kapucijners 3 cm onder vers water 45 - 60 minuten koken. Niet op vol vuur, maar tegen de kook aan. Geen zout toevoegen tijdens het koken. Na 35-40 minuten even proeven hoe ver de garing is. Doe dit om de 5 minuten om zo de perfecte bite te krijgen.
Meer informatie over deze Friese kapucijners
Het zaad voor deze Friese kapucijners werd door Ruurd Walrecht te Bakkeveen uit in de Friese Wouden verkregen zaad geselecteerd. De kapucijners worden op kleigrond verbouwd en onbespoten geteeld.