• Nieuw

Fleur de Sel de Guérande (250g - Puur&Fit)

€ 7,95
Inclusief BTW
Op voorraad

Het zout der zouten: Fleur de sel de Guérande. Proef de verrukking van Fleur de sel de Guérande, het ultieme zout dat als kaviaar onder zijn soort wordt beschouwd.

Aantal

Deze zorgvuldig gevormde, sneeuwvlokachtige kristallen prikkelen de zintuigen met hun delicate smaak en subtiele geur van bosviooltjes. Met Fleur de sel worden eenvoudige gerechten omgetoverd tot verfijnde meesterwerken. Het is de perfecte aanvulling die de smaakbeleving verbetert en de natuurlijke aroma's van andere ingrediënten naar voren brengt.

Fleur de sel de Guérande is puur natuurlijk zeezout. Onbewerkt en vrij van toevoegingen. Dit is de favoriet van topchefs, en dat is geen toeval.

In het hart van de Franse Guerandestreek wordt Fleur de sel volgens eeuwenoude tradities gewonnen. Lokale zoutwerkers koesteren dit zout als een kostbaar juweel. Bij helder weer en een krachtige oostenwind ontstaat er op de Bretonse zoutpannen, bekend als oeillets, een uniek dun laagje helder wit zout aan het oppervlak. Dit vliesje is van korte duur en wordt met uiterste precisie met behulp van een speciale riek, de lousse à fleur, handmatig van het wateroppervlak geschept. Dankzij de zeldzame weersomstandigheden en de beperkte opbrengst is Fleur de sel een waar exclusief genot.

Fleur de Sel de Guérande gebruik

Dit exquise zout geeft gerechten een zachte, subtiel zoute smaak zonder de overhand te nemen. Het is belangrijk om het niet mee te koken, zodat de unieke smaak behouden blijft. Presenteer het in een elegant schaaltje op tafel, zodat gasten naar wens een vleugje kunnen toevoegen aan verse groenten, knapperige aardappelen, smaakvolle vis of sappig gegrild vlees. Fleur de sel lost sneller op in water dan andere zoutsoorten, waardoor het perfect is voor diverse culinaire toepassingen.

Dit natuurlijke zout is van nature licht vochtig, waardoor het niet geschikt is voor gebruik in een zoutmolen

Fleur de Sel de Guérande ingrediënten

Ingrediënten: Fleur de sel uit de Guérandestreek in Bretagne, Frankrijk. 100% Natuurlijk en zonder additieven. Geen antiklontermiddel, fluor, jodium of nitriet. Dit zeezout heeft een vochtgehalte van 6,5%.

Land van herkomst: Frankrijk

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten

X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

WELCOME TO OUR WONDERFUL WORLD

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.