Edelgistvlokken bio (200g - Mattisson)
Biologische Edelgistvlokken hebben een noot-kaas achtige smaak en bevatten B-vitaminen. Edelgist is gedeactiveerd gist en ook te gebruiken in een gistvrij dieet.
Edelgistvlokken hebben een noot-kaas achtige smaak en worden niet voor niets veel gebruikt door veganisten als kaasvervanger of om kaas van te maken.
Wat is edelgist?
Gist gedijt op zoete stoffen. Mattisson Edelgist groeit op biologische melasse, een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten. Hiermee voedt de gist zich tot een zachte substantie. Deze wordt gedroogd en vermalen tot Edelgistvlokken.
Gangbare Edelgist groeit op glucosestroop, sacharose en ammoniak of soortgelijke chemicaliën worden toegevoegd om de gist te laten groeien. Bij biologische gist wordt alleen gebruik gemaakt van plantaardige stoffen. Daardoor groeit de biologische edelgist langzamer.
Tijdens het fermentatieproces van de Biologische Edelgist ontstaan de in de gist aanwezige mineralen en vitaminen op natuurlijke wijze in plaats van dat deze er synthetisch aan worden toegevoegd.
Ben jij veganist en mis je kaas?
De edelgistvlokken hebben een noot-kaasachtige smaak en zijn direct te gebruiken als veganistische strooikaas. Met dit plantaardige product geef je jouw pasta, gegrilde groenten en salades toch een kaassmaak mee!
Heb je een gistvrij dieet? Edelgist is een gedroogde, inactieve gist en prima te gebruiken in een gistvrij dieet.
Edelgistvlokken biologisch productvoordelen
- rijk aan B-vitaminen
- geschikt als kaasavervanger
- heerlijke, hartige smaakmaker van diverse gerechten
- biologisch, dus zonder bestrijdingsmiddelen of rare toevoegingen
Edelgistvlokken biologisch gebruiksaanwijzing
Edelgistvlokken zo min mogelijk verhitten. Geeft een hartige smaak aan pasta, gegrilde groenten en salades ook als vervanger van kaas. Ook lekker in muesli, smoothie of juices. Afgesloten en droog bewaren.
Edelgistvlokken biologisch ingrediënten
100% edelgistvlokken biologisch.
Inhoud 200 gram.
Edelgistvlokken voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 g
Energie | 1474 kJ / 352 kcal |
Vet | 7 g |
Waarvan verzadigd | 1,2 g |
Koolhydraten | 25,3 g |
Waarvan suikers | 12,8 |
Vezels | 31,1 g |
Eiwitten | 31,9 g |
Zout | 0,2 g |
Thiamine/vitamine B1 | 1 mg 91%* |
Riboflavine/vitamine B2 | 3 mg 214%* |
Niacine/vitamine B3 | 28 mg 175%* |
Panthoteenzuur/vitamine B5 | 12 mg 200%* |
Vitamine B6 | 1 mg 71%* |
Biotine/vitamine H | 26 µg 52%* |
Foliumzuur/vitamine B11 | 1460 µg 730%* |
* % RI: Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)
Recept voor vegan kaasfondue
Maak eens een heerlijke vegan kaasfondue met edelgistvlokken!
Behalve edelgistvlokken heb je daar namelijk weinig voor nodig. En........ Het is volgens velen nog lekkerder dan “echte kaas-fondue“! Je kunt de fondue niet alleen gebruiken om mee te fonduen, ook kun je het gebruiken als kaasspread in koude vorm. Je kunt het ook telkens weer opnieuw opwarmen om als warme kaassaus te gebruiken over gekookte verse groenten en aardappelen! Dus... maak vanaf nu van dit recept je basisrecept. Je kan er ook met kruiden eindeloos mee variëren.
Vegan kaasfondue ingrediënten
- Een flink koffiekopje vol edelgist vlokken
- 200 gram fijn vermalen ongezouten gemengde noten
- Twee flinke eetlepels fenegriek
- Een volle eetlepel kerriepoeder
- Een volle eetlepel komijnpoeder
- Een volle eetlepel cajunkruiden
- Een flinke snuf Keltisch zeezout
- Een snufje zwarte peper
- Circa 175 ml warm water
Vegan kaasfondue recept
Eigenlijk is het zo simpel dat je het geen recept mag noemen ;-) Doe alle ingrediënten in het fondue-pannetje en breng al roerend aan de kook. Klonteren kan eigenlijk niet gebeuren. Je fondue is klaar om meteen “gedipt” te worden!
Eet smakelijk!