Bekeken producten

Zoekfilter

Merk

Actie! Boswellia-AF (60 caps - Vitals) Bekijk groter

Boswellia-AF (60 caps - Vitals)

Boswellia-AF van Vitals staat garant voor:

 • soepele gewrichten en gezond kraakbeen
 • betere biologische beschikbaarheid
 • snellere en effectievere werking, wetenschappelijk onderbouwd
 • gestandaardiseerd op 20% acetyl-11-keto-β-boswelliazuur (AKBA)
 • Bevat Aprèsflex®, extract met superieure opneembaarheid en effectiviteit

Meer details

Op voorraad
MerkVitals
Inhoud60 capsules
EKO EKO

€ 24,26 incl. BTW

-10%

€ 26,95 incl. BTW

 • Alleen 100% pure producten
 • Biologisch gecertificeerd door SKAL
 • Snelle levering door PostNL
 • Lage verzendkosten; gratis boven de € 60,- 
 • Thuiswinkel waarborg,
 • Veilig betalen met Ideal, Paypal, Bancontact, Sofort, Giropay en Credit cards

Boswellia: waar is het goed voor?

Boswellia wordt traditioneel gezien al duizenden jaren gebruikt als krachtig, natuurlijk middel onder andere voor de gewrichten, luchtwegen en het maag-darmkanaal. Ook is boswellia (als extract) al decennia populair en veelbelovend als voedingssupplement.

De volgende gezondheidsclaims zijn toegestaan voor boswellia extract:

 • boswellia-extract is goed voor soepele gewrichten en gezond kraakbeen
 • boswellia-extract ondersteunt de luchtwegen
 • boswellia-extract draagt bij aan het normale functioneren van het maag-darmkanaal

Wat is Boswellia?

Boswellia is afkomstig van de gedroogde (gom)hars van de tropische wierookboom Boswellia serrata. De hars zit opgesloten in de boomstam, als de schors beschadigd raakt, komt de hars vrij. De hars is een stroperige vloeistof. 

Boswellia wordt ‘gomhars’ genoemd omdat deze zowel wateroplosbare (gom) als alcoholoplosbare (hars) componenten bevat.

Het zijn de boswelliazuren die worden beschouwd als de belangrijkste actieve stoffen, waarvan acetyl-11-keto-β-boswelliazuur (AKBA) uit onderzoek het meest effectief blijkt te zijn. Boswellia-extracten worden dan ook meestal gestandaardiseerd op een hoog gehalte AKBA (van nature bevat boswellia slechts 2-3% AKBA).

Opneembaarheid en biologische beschikbaarheid van Vitals Boswellia extract

De werkzaamheid van een boswellia extract wordt niet alleen bepaald door het gehalte werkzame stoffen, maar ook door de biologische beschikbaarheid van deze stoffen nadat het extract is ingenomen. Van nature wordt AKBA niet goed opgenomen. Wanneer de biologische beschikbaarheid van AKBA verbeterd wordt, zorgt dit voor een grotere effectiviteit. 

AKBA wordt namelijk relatief slecht opgenomen. Het verbeteren van de biologische beschikbaarheid van AKBA zorgt voor grotere effectiviteit. 

Boswellia-AF van Vitals bevat het nieuwe AprèsFlex®. Dit is speciaal doorontwikkeld op het gebied van biologische beschikbaarheid. AprèsFlex is beter opneembaar en daarmee nóg effectiever. Bovendien blijkt uit onderzoek dat al na 5 dagen de eerste resultaten merkbaar kunnen zijn. 

Vitals Boswellia extract: hoe werkt dat? 

Het belangrijkste werkingsmechanisme van boswellia is het reguleren van de activiteit van het enzym 5-lipoxygenase (5-LOX) en 5-lipoxygenase-activating protein (FLAP) door het actieve bestanddeel AKBA. 5-LOX zorgt onder andere voor de synthese van bepaalde leukotriënen (lokaal werkende weefselhormonen) uit arachidonzuur. Door het helpen behouden van normale niveaus van 5-LOX en FLAP draagt boswellia bij aan gezond kraakbeen en ondersteunt het de normale functie van de gewrichten. 

Aprèsflex®

Boswellia-AF van Vitals bevat AprèsFlex (voorheen Aflapin). Dit ‘next-generation’ product bestaat uit een boswellia-extract (gestandaardiseerd op 20% AKBA) aangevuld met een deel van de niet-vluchtige oliën uit de boswellia-hars. Het toevoegen van deze natuurlijk voorkomende oliën bleek de gouden greep in het verbeteren van de opneembaarheid en biologische beschikbaarheid van AKBA. Ondanks het lagere percentage AKBA in AprèsFlex ten opzichte van 5-Loxin (respectievelijk 20% en 30%) wijst vergelijkend onderzoek uit dat AprèsFlex tot wel 50% beter opneembaar is en nóg effectiever.

Vitals Boswellia-AF voedingswaarde en ingrediënten

Samenstelling per capsule:
(dagdosering)

 
Boswellia-extract (AprèsFlex®)100 mg

Waarvan acetyl-11-keto-ß-boswelliazuur (AKBA)

20 mg

Ingrediënten: rijstconcentraat (antiklontermiddel), boswellia-extract (Boswellia serrata), vegetarische capsule: pullulan (uit gefermenteerd cassave-zetmeel).

Bevat geen: Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Vitals Boswellia-AF gebruiksaanwijzing

1 tot 2 keer daags 1 capsule bij een vetbevattende maaltijd met water innemen of zoals geadviseerd. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Dit product is een voedingssupplement (Kruidenpreparaat). Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket. Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

MerkVitals
Inhoud60 capsules

Schrijf uw recensie

Boswellia-AF (60 caps - Vitals)

Boswellia-AF (60 caps - Vitals)

Boswellia-AF van Vitals staat garant voor:

 • soepele gewrichten en gezond kraakbeen
 • betere biologische beschikbaarheid
 • snellere en effectievere werking, wetenschappelijk onderbouwd
 • gestandaardiseerd op 20% acetyl-11-keto-β-boswelliazuur (AKBA)
 • Bevat Aprèsflex®, extract met superieure opneembaarheid en effectiviteit