Boekweit flakes BIO (250g - Your Organic Nature)
Your organic nature boekweitflakes zijn licht verteerbaar en erg voedzaam. Met wat yoghurt, kwark, melk en vruchten ontstaat een heerlijk compleet ontbijt. Dat is nog eens wakker worden.
Your organic nature boekweitflakes zijn licht verteerbaar en erg voedzaam. Met wat yoghurt, kwark, melk en vruchten ontstaat een heerlijk compleet ontbijt. Dat is nog eens wakker worden.
Your Organic Nature biologische boekweit flakes gebruiksaanwijzing
Lekker traditioneel: gebruik de boekweit flakes in yoghurt, kwark of (plantaardige) melk.
Flakes zijn verrukkelijk door de kwark / yoghurt of (plantaardige) melk, maar je kunt er nog veel meer mee:
- als knabbeltje. Ze zijn heerlijk en gezond om tussendoor ter vervanging voor chips en andere zoutjes
- als “ paneer-middel” om veel een krokante korst te geven ( zie verderop het Puur&Fit inspiratie recept)
- over taart / cake, ter garnering
- door zelfgemaakte muesli / cruesli / granola
- door noten / zaden / pitten, om als mix te genieten
- als krokantje door je zelfgemaakte reepjes
Your Organic Nature biologische boekweit flakes ingrediënten en voedingswaarde
Ingrediënten: biologische boekweitvlokken
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1720 kJ / 410,7 kcal |
Vet | 1,7 g |
- waarvan verzadigd | 0,4 g |
Koolhydraten | 85 g |
- waarvan suikers | 0 g |
Vezels | 10 g |
Eiwit | 8 g |
Zout | 0,25 g |
Hartige koeken van boekweitflakes
Naast dat het een heerlijk knapperige bite geeft aan al je ontbijt-granen, kun je er ook heerlijk mee bakken! Maak deze knapperige hartige koeken maar eens!
Hartige koeken met boekweitflakes ingrediënten
- 350 gram havermout, tot meel vermalen in de blender
- 100 gram zonnebloempitten, in de blender fijn vermalen
- 50 gram pompoenpitten, in de blender tot meel vermalen
- Drie eetlepels avocado of olijfolie
- Een volle eetlepel ras el Hanout
- Een volle eetlepel komijnpoeder
- Een snufje Keltisch zeezout
- Een snufje zwarte peper
- Een theelepel paprikapoeder
- Warm water
Voor de korst:
- Boekweitflakes
- Gepureerde banaan
Hartige koeken met boekweitflakes bereiding
- Bekleed de airfryer baklift met een stukje bakpapier. Wil je ze in de oven bakken? Verwarm dan de oven voor op 180•C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Roer alle ingrediënten voor de vulling in een kom door elkaar en voeg steeds kleine beetjes warm water toe tot er een stevige, kneedbare massa ontstaat.
- Kneed er vierkante blokjes van.
- Maak van de bananenpuree met wat warm water een lobbige massa.
- Knijp in een kommetje wat van de boekweitflakes fijn.
- Haal steeds een blokje door de bananen pulp en vervolgens door de boekweitflakes.
- Leg in de baklift of op de bakplaat.
- Zet de airfryer op 185•C, en laat eerst 10 minuten bakken.
- Draai de knappertjes daarna om en bak opnieuw ongeveer 10 minuten.
- In de oven bak je ze in ongeveer 35-40 minuten goudbruin.