Witte bonen BIO (500g - Puur&Fit)
Ontdek de veelzijdige wereld van onze biologische witte bonen! Deze veelzijdige bonen worden in talloze variëteiten geteeld over de hele wereld en hebben hun oorsprong in Zuid-Amerika.
- Romige structuur en smaak
- Vezels en eiwitten
In Groot-Brittanië staan deze bonen bekend als de ster in traditionele 'baked beans', maar ze zijn ook perfect voor pasta, curry's, stoverijen en andere smaakvolle gerechten. Bij ons zijn deze biologische witte bonen 100% zuiver en onbewerkt, zonder voorgekookt te zijn.
Deze bonen zijn niet alleen lekker, ze zijn ook voedzaam. Rijk aan eiwitten en vezels en arm aan vet, zijn ze een gezonde keuze voor elk gerecht.
Witte bonen BIO gebruik
Week de boterbonen gedurende 8 uur in koud water en kook ze vervolgens gedurende 1-1,5 uur. Het resultaat is een heerlijk voedzame toevoeging aan je maaltijd.
Witte bonen BIO ingrediënten en voedingswaarden
Ingrediënten: Biologische witte bonen, gedroogd zonder enige toevoegingen.
Land van herkomst: China
Voedingswaarden | per 100 gram |
Energie kJ/kcal | 1395kJ/333kcal |
Koolhydraten | 60.3 g |
- waarvan suikers | 2.1 g |
Vetten | 0.9 g |
- waarvan verzadigd | 0.2 g |
Eiwitten | 23.4 g |
Vezels | 15.2 g |
Zout | 0.04 g |
Homemade witte bonen in tomatensaus
Jawel, de klassieker! Elk kind is er dol op, maar echt gezond is het niet. Wist je dat je het heel makkelijk zelf kan maken en dat het dan én lekker én gezond is?
Homemade witte bonen in tomatensaus: ingrediënten
- 400 gram witte bonen, gekookt en uitgelekt
- 125 gram tomaten, gepureerd
- een snuf Keltisch zeezout
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden of andere kruiden naar keuze
- 1 eetlepel biologische aardappelzetmeel + 2 eetlepels water
- klein beetje zoetstof
- 25 ml water
Homemade witte bonen in tomatensaus: bereiding
- Doe de tomatenpuree, stevia, zout en kruiden in een steelpan, samen met de 25 ml water, en breng aan de kook terwijl je blijft roeren.
- Maak een papje van het zetmeel + water.
- Zodra de massa begint te koken, het papje toevoegen en roeren tot er een mooie lobbige saus ontstaat.
- Haal de pan van het vuur en roer de witte bonen erdoor.
- Na afkoelen bewaren in een goed afgesloten glazen pot in de koelkast.