• Biologische MCT olie blend (500ml - Mattisson)

Biologische MCT olie blend (500ml - Mattisson)

€ 26,95
Inclusief BTW
Op voorraad

Deze MCT Olie van Mattisson is gemaakt van biologische kokosolie:

  • C8: 48%
  • C10: 35%
  • C12: 12%
Aantal

Deze MCT olie is gemaakt van biologische kokosolie.

Biologische MCT olie van Mattisson producteigenschappen

MCT staat voor Medium-Chain Triglyceride en is een type vetzuur. Medium-Chain betekent in gewoon Nederlands middellange keten. Dat betekent dat de vetzuren een middellange keten hebben. Hoe korter de keten, hoe beter. Je zou denken: doe mij korte ketenvetzuren, maar er is geen voeding te vinden die uit korte-ketenvetzuren bestaat. Korte-ketenvetzuren maakt je lichaam zelf aan. Het kortst wat je uit je voeding kan halen, is dus middellange-ketenvetzuren.

  • Korte ketens hebben een lengte van maximaal 5 atomen
  • Middellange ketens hebben een lengte van 6 tot 12 atomen
  • Lange ketens hebben een lengte van meer dan 12 atomen

Hoe meer atomen des te moeilijker de verbranding. Hoe korter de keten des te kleiner de moleculen. Het getalletje achter de C geeft aan uit hoeveel atomen de keten bestaat. Hoe lager het getal hoe beter dus!

Hoe zit het met de Mattisson biologische MCT olie? 

De samenstelling is als volgt:

  • 48% Caprylzuur/C8
  • 35% Caprinezuur/C10
  • 12% Laurinezuur/C12

MCT olie eigenschappen

MCT olie geeft snel energie en wordt niet opgeslagen als vet. Daarom wordt het ook door sporters gebruikt als supplement. Behalve dat het werkt als een directe energiegever helpt het ook om de verzuring van je spieren tegen te gaan. Ideaal als je wat zwaarder traint dus. 

Waarom wordt MCT olie niet als vet opgeslagen in je lichaam? De vetzuren worden direct vanuit je maag naar je lever getransporteerd. Omdat het direct wordt afgebroken, kan het niet worden opgeslagen als vet. Het is dus niet alleen een snelle energiegever maar ook een langdurige energiegever. 

Biologische MCT olie gebruiksaanwijzing

MCT olie heeft een neutrale smaak en kan zowel koud als warm gebruikt worden ter vervanging van andere oliën en vetten. Maximaal verhitten tot 177 graden Celsius. Eventueel bezinksel is normaal.

Voedingswaarde per 100 g

Energie  3760 kJ / 900 kcal 
Vet  100 g 
waarvan verzadigd  100 g 
Koolhydraten  0 g 
Eiwitten  0 g 
Zout  0 g 
Caprylzuur/C8  47,5 g 
Caprinezuur/C10  35 g 
Laurinezuur/C12  12 g 

De waarde van biologische MCT olie

Veel consumenten vinden het belangrijk zoveel mogelijk biologische producten te nuttigen. Dat heeft een reden. Als je ernaar vraagt, dan zijn de antwoorden vaak hetzelfde, 'onbespoten', 'natuurlijk' etc. Ik kan je een geheimpje verklappen: kokosnoten zijn immuun voor ziekteverwekkers als virussen en parasieten. Niets kan een kokosnoot binnendringen. Dus.... kokosnoten worden nooit bespoten. Er is namelijk geen reden voor. Ook beestjes kunnen kokosnoten niet 'aanvreten' of zoiets. Als je dus meer betaalt voor het predicaat biologisch, dan betaal je dus voor het feit dat de betreffende plantage zich als biologisch heeft laten certificeren. Maar zijn buurman, die dat wellicht niet heeft, bespuit evengoed zijn kokospalmen niet. 

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten