Boekweit BIO (500g - De Nieuwe Band)

€ 3,25
Inclusief BTW
Op voorraad

Boekweit kun je veelzijdig toepassen in de keuken. Het is van nature glutenvrij, rijk aan eiwitten en licht verteerbaar. Gebruik je het in pannenkoekenbeslag? Dan is het toevoegen van eieren niet nodig, dus ideaal voor vegan pannenkoeken Gebruik ongeveer 75 gram per persoon en voeg 3 keer de hoeveelheid water toe. Breng aan de kook en laat 30 tot 35 minuten zachtjes koken.

Aantal

Deze biologische boekweit wordt geteeld bij de Benedictijner abdij Maria Frieden in het Duitse Kirschletten. De nonnen helpen hiermee de bijen die door de gangbare landbouw bedreigd worden. Boekweit bloeit namelijk al vanaf half mei tot aan het einde van de zomer. Een stuifmeelparadijs voor onze gestreepte vriendjes dus! Boekweit kun je bereiden als rijst of droog roosteren. Om het lichter verteerbaar te maken kun je de korrels een nacht laten weken in water.

Biologische boekweit gebruiksaanwijzing

Voor 4 personen: 1 kop boekweit (circa 200 gram) met 1,5 kop water aan de kook brengen en kook de boekweit in 15 minuten zachtjes gaar.

Leuk om te weten is dat boekweit ook een grote bindingskracht heeft. Hierdoor kan boekweit in een recept vaak de eieren vervangen. 

De Nieuwe Band BIO boekweit ingrediënten en voedingswaarde

Ingrediënten: biologische boekweit

Voedingswaarde per 100g onbereid:

Energie 1503 kJ (358 kcal)
Vetten 1,7 gram
   - waarvan verzadigde vetzuren 0,4 gram
Koolhydraten 72,6 gram

   - waarvan suikers

2,2 gram
Vezels 3,7 gram
Eiwitten 10,4 gram
Zout 0,01 gram

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten