Beluga Linzen BIO (500g - De Nieuwe Band)

€ 3,25
Inclusief BTW
Op voorraad

De Beluga Linzen staan bekend als "linzen kaviaar" doordat ze zwart en klein zijn en vanwege de verfijnde smaak.

Aantal

Beluga linzen staan bekend als "linzen kaviaar" doordat ze zwart en klein zijn en vanwege de verfijnde smaak. Beluga-linzen zijn heerlijk in salades, in couscous- en andere granenschotels of in soepen.

Beluga Linzen voedingswaarde

Voedingswaarde per 100 gram

energie: 1288 kJ (306 kcal)
vet: 1,5 gram
waarvan verzadigd: 0,3 gram
koolhydraten: 43 gram
suikers: 1 gram
voedingsvezels: 18 gram
eiwit: 21 gram
zout: 0,01 gram

Wat zijn beluga linzen?

De BELUGA linze is zwart van kleur en onderscheidt zich voornamelijk in zijn verfijnde smaak en textuur. Om deze reden wordt het ook wel de kaviaar onder de linzen genoemd. Ze zijn heerlijk door salades, of om linzensoep van te maken.

Linzensoep van beluga linzen

Beluga linzen worden meest gebruikt om soep van te maken en dat is niet zo raar. Ze hebben een erg verfijnde smaak wat zeker in een soep erg naar boven komt!

Eigengemaakte linzensoep van beluga linzen ingrediënten (voor 2 flinke, volle kommen soep):

  • 400 gram biologische Belugalinzen, gekookt en uitgelekt
  • 100 gram groene linzen, gekookt en uitgelekt
  • een kleine prei, in ringen gesneden
  • 200 gram ijsbergsla, gesneden
  • vijf eetlepels verse gedroogde kruiden
  • 200 ml water
  • 150 gram gerookte tempeh of 200 gram biologische gefermenteerde tofu, in kleine blokjes gesneden

Eigengemaakte linzensoep van beluga linzen bereiding: 

  1. Bewaar 50 gram van de linzen en een paar ringetjes van de prei.
  2. Doe de rest van de linzen en prei en ijsbergsla in een pan, en breng met het water aan de kook.
  3. Zodra de massa kookt, met een staafmixer glad pureren.
  4. Voeg de kruiden toe en breng opnieuw onder voortdurend roeren aan de kook.
  5. Zodra de massa kookt, het vuur laag draaien en 5 minuten met deksel op de pan laten pruttelen
  6. Voeg de tempeh/tofu blokjes,linzen en prei ringetjes toe en roer door.
  7. Laat zeer kort doorkoken.
  8. Verdeel de soep uit over de kommen.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten