Adukibonen BIO (500g - De Nieuwe Band)

€ 2,35
Inclusief BTW
Op voorraad

Biologische adukibonen van De Nieuwe Band. Gedroogde adukibonen 500 gram.

Aantal

De Nieuwe Band Adukibonen zijn afkomstig uit biologische teelt.

Adukibonen voedingswaarde

voedingswaarde per 100 gram

energie: 1281 kJ (304 kcal)
vet: 1,2 gram
waarvan verzadigd: 0,3 gram
koolhydraten: 41,5 gram
suikers: 3,1 gram
voedingsvezels: 17,3 gram
eiwit: 23,1 gram
zout: 0 gram

Wat zijn aduki bonen?

De boon heeft verschillende benamingen: rode boon, Adzuki en Asuki en Aduki boon zijn meest gebruikte. Ze zijn afkomstig van de klimplant Vigna angularis. Aduki boontjes zijn klein en rond van vorm. Het zijn Japanse familieleden van de sojaboon. Ze zijn vooral herkenbaar aan hun bordeauxrode kleur en een witte opvallende streep.

Adzuki bonen zijn zeer voedzaam. Ze bevatten eiwitten, (oplosbare) vezels, kalium, ijzer, magnesium en foliumzuur. Ze zijn goed verteerbaar. Zeker ook een aanrader voor diabetespatiënten vanwege de lage GI -waarden. Ze zijn goed voor de bloedsuikerspiegel.

De bonen hebben een zoete, nootachtige smaak. Ze worden voor gebruik eerst geweekt in water en daarna gekookt. Het koken is noodzakelijk, adukibonen bezitten namelijk van nature de giftige stof lectine, die eerst door een kookproces onschadelijk gemaakt moet worden. Je kan ze in tal van gerechten gebruiken. Koop je gedroogde bonen, week en kook ze zorgvuldig volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

Vegetarische burgers van aduki bonen

Superlekker en snel klaar! Maak deze vegetarische burgers met je lievelingskruiden.

Vegetarische burgers van aduki bonen: ingrediënten voor 4 stuks

  • 500 gram verschillende gedroogde, gekookte peulvruchten (er zijn in dit geval calypsobonen, spliterwten, zwarte bonen, mungbonen en adukibonen gebruikt)
  • twee eieren
  • vier/vijf flinke eetlepels lekkere kruiden naar keuze (lekker zijn curry, kardemom, karwijzaad, of bijvoorbeeld Italiaanse kruiden voor een meer Italiaans karakter
  • Keltisch zeezout zwarte peper heet water (indien nodig)

Vegetarische burgers van aduki bonen: bereiding

  1. Voeg de helft van de geweekte en gekookte bonen in de keukenmachine en maal deze tot een fijne, zeer compacte massa.
  2. Roer dit door de rest van de achtergebleven bonen.
  3. Voeg de eieren, en kruiden toe en roer goed door.
  4. Voeg kleine beetjes heet water toe, als de massa te compact blijft, maar pas op dat je alles niet te nat maakt.
  5. Breng verder op smaak met zout en peper.
  6. Maak uit de massa platte ronde burgers.
  7. Laat wat kokosolie in een koekenpan smelten en bak de burgers om en om mooi gaar en goudbruin. Draai ze voorzichtig om.
  8. Je kunt de burgers eten op brood, bij de warme maaltijd of gewoon uit het vuistje!

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten