Speltmeel volkoren BIO (1.000g - De Nieuwe Band)

€ 3,69
Inclusief BTW
Op voorraad

Biologisch volkoren speltmeel van Belgische oorsprong, gemalen bij de Commandeursmolen te Mechelen. Molensteengemalen meel heeft een ambachtelijke kwaliteit en een karakteristieke smaak.

Aantal

Spelt is, net als tarwe, afkomstig van een grote familie wilde granen. Spelt is een 'bedekt graansoort', dat betekent dat de korrel een hulsje heeft dat moet worden afgepeld.

Spelt is voor de biologische landbouw een fijn graan om te verbouwen, omdat het robuuste gewas veel minder (kunst)mest nodig heeft om goed te kunnen groeien en ook is het minder gevoelig voor ziektes en zijn er dus minder pesticiden nodig. Als je een tarwehalm vergelijkt met een halm van spelt, dan zie je dat een tarwehalm dikke tarwekorrels heeft die ook dicht op elkaar zitten gepakt, terwijl de spelt korrels iets kleiner zijn en iets verder uit elkaar staan.

Je kan kiezen tussen gewoon speltmeel en volkoren speltmeel. Volkoren granen bevatten naast de meellichaam ook de kiem en de zemel (omhulsel van een graankorrel). Vooral in de zemel zitten veel meer voedingsstoffen en je kan je voorstellen dat het omhulsel het deel is waar de vezels in zitten verstopt. Wij kiezen zelf dan ook het liefst voor de volkoren variant.

Over biologisch volkoren speltmeel van De Nieuwe Band

Volkoren speltmeel van Belgische oorsprong, gemalen bij de Commandeursmolen te Mechelen. Molensteengemalen meel heeft namelijk een ambachtelijke kwaliteit en een karakteristieke smaak. En omdat een molen in principe geen andere energiebron nodig heeft dan wind of water, is molensteengemalen meel en bloem per definitie een duurzaam product.

Volkoren speltmeel voedingswaarde

Voedingswaarde per 100 gram

energie 1491 kJ (353 kcal)
vet 2,6 gram
   - waarvan verzadigd 0,22 gram
koolhydraten 64 gram
   - suikers 1,72 gram
voedingsvezels 8,4 gram
eiwit 14,2 gram
zout 0,007 gram

Zelf speltbrood maken van speltmeel

Wil je graag speltbrood van 100% echte spelt, maak het dan lekker zelf! Dit is een heerlijk inspiratierecept en er zijn natuurlijk talrijke variaties mogelijk. 

Homemade speltbrood ingrediënten

  • 1kg volkoren speltmeel
  • 15 gram wijnsteen bakpoeder
  • 3 verse eieren
  • 2 eetlepels zoetstof naar keuze
  • een koffiekopje sultana rozijnen, ongezwaveld, geweekt en uitgelekt
  • een half koffiekopje hazelnoten
  • een half koffiekopje moerbeien, geweekt en uitgelekt warm water

Homemade speltbrood bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden.
  2. Gebruik een middelgroot broodblik, bekleed deze met bakpapier.
  3. Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar en voeg steeds kleine beetjes warm water toe.
  4. Zodra de massa smeuïg wordt, de massa in het blik storten en het blik enkele keren op het aanrecht aantikken.
  5. Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 55-65 minuten, blijf tussentijds controleren.
  6. Klop op het brood, klinkt het hol, dan is hij goed gaar.
  7. Laat op een rooster afkoelen

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten