Quinoameel BIO (500g - De Nieuwe Band)

€ 4,39
Inclusief BTW
Op voorraad

Biologisch volkoren quinoameel van Nieuwe Band. Quinoa is een zeer voedzaam en glutenvrij oergraan dat op grote hoogte geteeld wordt in het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte.

Aantal

Biologisch quinoameel is super veelzijdig!

Quinoameel is eigenlijk quinoa, maar dan tot meel vermalen. Dit meel heeft een verfijnde, lichtzoete smaak en is uitstekend te gebruiken in eigen baksels zoals koek, cake en taart.

Volkoren quinoameel bestaat uit de gehele quinoa zaadjes, die eerst worden gewassen, vervolgens worden gedroogd, om tenslotte vermalen te worden tot meel.

Volkoren quinoameel heeft niet alleen een unieke smaak, het is ook nog eens voedzaam. Het bevat veel goede koolhydraten, waarvan nauwelijks suikers, het bevat redelijk wat eiwit waaronder de essentiële aminozuren, het bevat veel voedingsvezels en het bevat fyto-oestrogenen. 

Quinoameel is van nature vrij van gluten.

Biologisch volkoren quinoameel gebruiksaanwijzing

Gebruik quinoameel ter vervanging van andere meelsoorten. Gebruik het als je liever glutenvrij meel gebruikt.

Quinoameel is ook te gebruiken als binder in soepen en sauzen. Het is een goede vervanging voor gewoon tarwemeel. Doordat quinoameel glutenvrij is, ontbreekt elasticiteit in je baksel, je kan hiervoor wat psylliumvezels toevoegen, zodat je deeg wat meer elasticiteit en volume krijgt.

De Nieuwe Band Biologisch quinoameel volkoren voedingswaarde

Voedingswaarde per 100 gram

energie 1488 kJ (355 kcal)
vet 5,9 gram
   - waarvan verzadigd 0,5 gram
koolhydraten 62,4 gram
   - waarvan suikers 1,6 gram
voedingsvezels 6,9 gram
eiwit 12,2 gram
zout 0,01 gram

Biologisch quinoameel inspiratierecept: crusty pizzabodem

Homemade pizza met crusty bodem: ingrediënten

Voor de bodem:

  • 150 gram quinoameel
  • 175 gram lupinemeel (gele erwtenmeel kan ook)
  • een eetlepel kerrie masala
  • een eetlepel ras el hanout kruiden
  • 175 ml water
  • een kleine theelepel (wijnsteen) bakpoeder

Voor de topping:

  • een kleine courgette, gewassen en in de schil, in kleine blokjes gesneden
  • een wortel, schoon geschrapt in blokjes gesneden
  • 150 gram tomatenpuree
  • een eetlepel Italiaanse kruiden
  • een theelepel paprikapoeder
  • een eetlepel bieslook
  • een theelepel rozemarijn
  • een snufje keltisch zeezout
  • een snufje cayennepeper
  • 100 gram gekookte en uitgelekte kikkererwten
  • 125 gram geitenkaasspread

Homemade pizza met crusty bodem: bereiding

  • Doe de courgette en wortelblokjes in een pan met water en kook ongeveer 10-12 minuten.
  • Giet af.
  • Roer de kruiden en de kikkererwten door de gekookte stukjes groente.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Gebruik liefst een speciale pizza bakvorm, maar je kunt ook een platte ronde bakvorm gebruiken. Bekleed met bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in een blender en maal alles tot een fijne, nog vrij vloeibare massa.
  • Giet op de plaat en smeer alles zo dun mogelijk uit. Hoe dunner, hoe krokanter.
  • Bak de bodem in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren.
  • Zodra de bodem uit de oven komt, de boden besmeren met de tomatenpuree.
  • Verdeel vervolgens de gekookte courgette/wortelblokjes over de bodem.
  • Zet de pizza terug in de oven en bak 8 minuten na.
  • Zodra de pizza uit de oven komt, de geitenkaasspread verdelen en uitsmeren terwijl het smelt op de pizza.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten