Neem blad poeder BIO (125g - Puur&Fit)

€ 8,95
Inclusief BTW
Binnen 5 werkdagen geleverd

Dit product is gemaakt van de gedroogde bladeren van de Neem Tree in India. Neem is een van de Indiase Ayurvedische kruiden. In India staat de plant bekend als "Nature's Drugstore", "Sacred Tree" en "Panacea for all disease". Producten gemaakt van neembomen worden in India al duizenden jaren gebruikt voor medische doeleinden.

Aantal

Dit product is gemaakt van de gedroogde bladeren van de Neem Tree in India. Neem is een van de Indiase Ayurvedische kruiden. In India staat de plant bekend als "Nature's Drugstore", "Sacred Tree" en "Panacea for all disease". Producten gemaakt van neembomen worden in India al duizenden jaren gebruikt voor medische doeleinden.

Wat is de werking van neem blad poeder?

Er zijn diverse toepassingen van neem: 

  • Het is goed voor de huid**
  • Het is goed voor het haar**
  • Het is goed voor het immuunsysteem** en ondersteunt de afweer**

Neemblad poeder wordt toegepast op huid (eczeem, onzuivere huid, acné) en haar (haaruitval, roos hoofdluis). Vanwege de antiseptische werking wordt het ook gebruikt in bijvoorbeeld tandpasta. Daar remt het de groei van bacteriën af, wat de tanden en tandvlees ten goede komt.

** Deze gezondheidsclaims, gemaakt o.b.v. plantaardige inhoudsstoffen, zijn in behandeling bij de ESFA. 

Neem blad poeder gebruiksaanwijzing

Inwendig: Gebruik 1 tot 6 gram per dag in smoothies, yoghurt, sap of water. 

Uitwendig: neem wordt veel gebruikt voor huid en haar. 

Voor uitwendig gebruik meng het poeder met water tot een een dikke, stevige massa. Deze breng je aan op haar of huid en laat je max. 15 min intrekken. Spoel dan af met lauwwarm water. Tip: Afhankelijk van de behoefte van huid of haar kan je een masker verrijken met amandel of jojobaolie (haar) of eventueel honing en yoghurt (huid)

Bij (aanstaande)zwangerschap en en borstvoeding wordt neempoeder afgeraden. Ook wordt heempoeder afgeraden bij het SNAS (Systemische Nikkelallergiesyndroom), want neem bevat van nature een hoog nikkelgehalte. 

Neemblad poeder biologisch inhoud en ingrediënten

Ingrediënten: 100% biologisch neemblad poeder (Azadirachta indica), afkomstig uit India

Inhoud: 125 gram

Voedingswaarde Per 100 gram
Energie 1000Kj / 241 Kcal
Eiwitten 12,6 g
Koolhydraten 26,8 g
   - waarvan suikers 4,7 g
Vetten 0,6 g
   - waarvan verzadigd 0,3 g
Vezels 39 g
Zout (natrium) 0,069 g

Meer over neem blad

De Neem boom, is een boom(struik) oorspronkelijk uit India en Australië. Daar worden alle delen van de struik al eeuwenlang gebruikt voor medicinale toepassingen. De vrucht is een olijfachtige steenvrucht en het vruchtvlees is licht geel met een bitterzoete smaak. Het is een snel groeiende en groenblijvende boom. Gemiddeld wordt deze boom 15-20 meter hoog. Pas na 4 jaar draagt de boom voor het eerst vruchten en hij kan in 10 jaar ca. 50 kilo vruchten leveren. Tegenwoordig is de boom vrijwel in alle continenten te vinden met een tropisch tot subtropisch klimaat. 

De bladeren van de boom zijn langwerpig en getand en ze worden zo'n 50 cm lang. De bladeren bevatten de flavonoïde quercetine. Neempoeder wordt gemaakt van de gedroogde bladeren van de boom. Deze bladeren worden geplukt en geselecteerd, gewassen en dan aan de lucht gedroogd. Daarna worden deze fijn gemalen tot poeder. Er vindt verder geen enkele bewerking plaats.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten