Bio Calcium (Cressana - 60caps)

€ 16,95
Inclusief BTW
Binnen 5 werkdagen geleverd

Biologisch calcium, uit rode alg, draagt bij tot het behoud van sterke botten en tanden. 

Aantal

Biologisch calcium uit rode alg met waterkers, natuurlijk supplement. De rode alg (Lithothamnium calcareum) uit BIO Calcium is een koraalalg die in staat is om mineralen en sporenelementen uit het zeewater op te nemen en in haar weefsels op te slaan. Zo wordt dit een unieke mineralenbron die bijzonder rijk is aan calcium.

Biologisch calcium van Cressana producteigenschappen

  • 100% vegan calcium in natuurlijke matrix van rode alg
  • calcium draagt bij tot het behoud van sterke botten en tanden, en is nodig voor een normale groei en ontwikkeling van het beendergestel van kinderen
  • calcium helpt de werking van de spieren gezond te houden
  • calcium speelt een rol in het proces van celdeling en in de normale neurotransmissie (zenuwprikkeloverdracht)
  • calcium is goed voor de normale bloedstolling
  • calcium ondersteunt de normale werking van de spijsverteringsenzymen
  • surplus van koud gevriesdroogde waterkers uit biologische teelt

Biologisch calcium inhoud, ingrediënten en gebruik

Inhoud: 60 capsules

Ingrediënten per 2 capsules: 1440 mg rode alg extract° met 403 mg natuurlijke calcium (50% RI*) (Lithothamnium calcareum), plantaardige capsule: hydroxypropylmethylcellulose, 20 mg gevriesdroogde waterkers° (Nasturtium officinale). °biologische teelt. Controle BE-BIO-02 / *RI: Referentie-inname 

Gebruik: Gebruik 2 capsules per dag. 2 capsules bevatten 403 mg calcium. 

Voor wie is biologisch calcium interessant?

Jongeren in de groei, zwangere vrouwen en ouderen hebben een verhoogde behoefte aan calcium. Melk en zuivel zijn een belangrijke bron van calcium in het westerse voedingspatroon. Wie overgevoelig is aan melkproducten of een veganistische levensstijl kiest, moet goede alternatieve keuzes maken om calcium uit voeding te halen (bijv. waterkers, boerenkool, gekookte kikkererwten, pistachenoten, gepelde sesamzaden). Bepaalde stoffen in de voeding kunnen de calciumvoorraad in het lichaam immers negatief beïnvloeden. Fytaten in graanproducten en oxaalzuur in rabarber en spinazie kunnen de opname van calcium belemmeren. Koffie, thee en alcohol kunnen ervoor zorgen dat meer calcium het lichaam verlaat.

Advies aan vrouwen vanaf 50 jaar

Bij vrouwen in de menopauze helpt calcium het verlies van botmineralen te verminderen. Dit is een goede zaak, want een lage botmineraaldichtheid is een risicofactor voor botbreuken door osteoporose. Dit positieve effect van calcium wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 1200 mg calcium uit de verschillende bronnen (voeding, calciumverrijkte voeding en calciumsupplementen).

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten