Ashwagandha poeder BIO (250g - Puur&Fit)

€ 10,95
Inclusief BTW
Op voorraad

Biologisch ashwagandha poeder uit India, bekend om de adaptogene werking. 

Aantal

Ashwagandha is een inheemse struik die voorkomt in heel Afrika, het Middellandse Zeegebied en Zuid-Azië. In de traditionele Indiase kruidenheelkunde en Ayurveda speelt het een belangrijke rol als afrodisiacum. De betekenis van Ashwagandha voor de Ayurvedische wereld wordt vergeleken met de werking van Gingseng in de Chinese geneeskunde. Het wordt ook wel de Indian Ginseng genoemd. De wortels worden al eeuwenlang in India en China en in de Aurvedische wereld gebruikt. 

Wat is de werking van ashwagandha?

Ashwagandha staat bekend vanwege de adaptogene eigenschappen. Het wordt niet voor niets ook wel Indian Ginseng genoemd, dat komt omdat de adaptogene eigenschappen van ashwagandha lijken op die van ginseng. 

Adaptogene werking

Adaptogenen zijn niet-toxische planten die je lichaam helpen weerstand te bieden aan lichamelijke en geestelijke stress. Adaptogenen worden gebruikt om je lichaam weet terug te brengen naar een niveau van homeostase. In tijden van drukte en stress zijn adaptogenen zoals ashwagandha ook in de Westerse wereld sterk in opkomst. Ashwagandha is rustgevend, draagt bij aan de ontspanning en helpt bij tijdelijke stress**.

Energie

Ashwagandha ondersteunt je energieniveau**, uithoudingsvermogen** en speelt een rol in de opbouw van spieren**. 

Hormonen en vruchtbaarheid

Ashwagandha ondersteunt de gezondheid van de vrouwelijke voortplantingsorganen**, ook ondersteunt het de seksuele functie van mannen**, het kan het stresshormoon cortisol remmen** (adaptogene werking op de hormonen). 

Tot slot is ashwagandha een sterk antioxidant. 

**  Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Het is hormoonverhogend en zorgt voor een verhoogde oestrogeen productie en dat kan meer Collageen opleveren voor een stevigere huid. Het remt ook het stresshormoon Cortisol. Wist je dat verhoogde stress een oorzaak kan zijn bij haarverlies. Het is een sterk antioxidant en helpt bij het ruimen van vrije radicalen in ons lichaam, waardoor je minder snel grijs wordt. Ashwaganda zou een versterkende en ontstekingsremmende werking hebben en bovendien ook rustgevend zijn. Belangrijke stoffen in Ashwaganda zijn: ijzer, antioxidanten, tannine, glucose, kaliumnitraat, alkaloïden, vetzuren, steroïde alkaloïden en flavonoïden.

Biologisch ashwagandha poeder gebruiksaanwijzing

Gebruik inwendig: Gebruik 1 tot 6 gram in smoothies, yoghurt, sap of water. In poedervorm is ashwagandha gemakkelijk oplosbaar. 

Gebruik uiterlijk: In een Ayurvedisch haarmasker voor een roosvrije en vetvrije hoofdhuid of meng het in een bestaand haarmasker voor sterk haar.

Ashwagandha poeder inhoud en ingrediënten

Inhoud: 100% ashwagandha wortel poeder (Withania somnifera), afkomstig uit India

Voedingswaarde Per 100 gram
Energie 1195Kj / 285 Kcal
Eiwitten 7,24 g
Koolhydraten 45,85 g
   - waarvan suikers 14,58 g
Vetten 0,38 g
   - waarvan verzadigd 0,12 g
Vezels 34,8 g
Zout (natrium) 0,172 g

Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Koel, droog en afgesloten bewaren.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten