Olijfolie Extra Vierge Superior BIO (500ml - Puur&Fit)
- Zeer rijke smaak, verrukkelijke tonen van vers geplukte tomaten
- Geschikt voor koude en warme bereidingen, maar eigenlijk is deze olie te sensationeel van smaak dat je hem niet wil verhitten
- Koudgeperst
- Vroege oogst
Geniet van deze buitencategorie olijfolie, met verrukkelijke tonen van vers geplukte tomaten. Echt, proef het zelf maar! Deze olijfolie is echt onze favoriet, de Superior heeft een zeer uitgesproken, maar ook zeker fruitig karakter. De smaak is zacht, maar het echte bittertje van een krachtige olijf kan je er ook zeker in herkennen. Wij vinden het een echte olijfolie met persoonlijkheid.
De smaak komt het best tot zijn recht bij koud gebruik. Sprenkel rijkelijk over salades en vis, pasta's, pizza's, brood of gebruik als basis voor dips, dressings en mayonaise.
Olijfolie Extra Vierge Superior ingrediënten en voedingswaarde
Ingrediënten: olijfolie*
* biologisch
Voedingswaarde | per 100 gram |
Energie | 3700 kJ / 900 kcal |
Vetten | 100 g |
- verzadigde vetzuren | 14 g |
- enkelvoudig onverzadigde vetzuren | 79 g |
- meervoudig onverzadigde vetzuren | 8 g |
Koolhydraten | 0 g |
Eiwitten | 0 g |
Zout | 0 g |
Herkomst: Spanje, omgeving Ronda
Bewaaradvies: op kamertemperatuur en donker bewaren, koeling is niet nodig.
Meer over de herkomst van de olijfolie Extra Vierge Superior
Net als de Cuisine is ook de Superior een Premium Coupage, ofwel, een prachtige blend om tot deze rijke smaak te komen. Echte olijvenkenners weten exact hoe ze verschillende olijvensoorten kunnen laten samenkomen in een blend met een prachtige smaaksensatie.
De olijven van deze olijfolie komen uit de wijngaarden van Ronda, in het zuiden van Spanje. De Superior is een blend van Arbequina en Picudo.
Arbequina olijven zijn van nature zeer zacht van smaak en worden ook wel licht fruitig of zelfs zoet genoemd, en heeft absoluut geen bittere nasmaak. Ze zijn niet alleen bekend om hun fruitige smaak waarin je zelfs wat appel kan herkennen, maar ook om hun amandelachtige toets en zachte, intensieve aroma. Olijven van deze soort worden in de premium kwaliteit olijfolie verwerkt, die gekenmerkt wordt door haar zachtheid en intense smaken. Van nature hebben de Arbequina olijven een zeer lage zuurtegraad. Oorspronkelijk komen ze uit het Spaanse dorp Arbeca, maar in de laatste eeuw worden de originele Arbequina olijven ook veel verbouwd in Andalusië, en dus ook in omgeving Ronda.
Door deze heerlijke, expressieve smaak wordt de Arbequina olijfolie vaak gebruikt in koude bereidingen, zoals een scheutje over groente, vis, salade of pasta. Arbequina olijfolie is niet voor niets een van de meest gewaardeerde oliën in Spanje en daarbuiten.
Een Arbequina olijfboom is vrij goed te onderscheiden van andere olijfbomen: de bomen hebben de meest onbegroeide takken van alle olijfoliebomen en de olijf zelf heeft een zeer donkere groene kleur. De olijf zelf is klein en rond, en wanneer ze rijpen, verandert de kleur van groen naar zwart.
Picudo olijven zijn echt een oude Spaanse olijfsoort. Ze komen meestal uit Andalusië. Picudo olijven zijn een relatief zeldzame olijfsoort en de productie is beperkt, er zijn echt enkel kleine producties van deze olijfsoort. Dat maakt ze moeilijker te verkrijgen, en daarmee duurder. Een Picudo olijf heeft een intens fruitige, groene smaak, ook wel boterig en nootachtig, met een licht peperige en bittere ondertoon.
De naam dankt de Picudo aan zijn vorm: puntig en licht gebogen. Waar de Arbequina gemakkelijk vroeg geoogst kan worden, is dat van de Picudo lastiger: de olijven worden laat rijp. Ze laten ook niet gemakkelijk los van de boom, wat de oogst lastig en daarmee kostbaar maakt. De olijf is zwart van kleur en de olie echt goudachtig.