Olijfolie Extra Vierge Cuisine BIO (500ml - Puur&Fit)
- Licht fruitig
- Milde smaak
- Geschikt voor koude en warme bereidingen
- Koudgeperst
- Vroege oogst
Geniet van deze milde biologische extra vierge olijfolie. Deze olie is echt multifunctioneel: heerlijk in zowel koude als warme bereidingen, en ook geschikt om op hogere temperaturen te bakken.
Deze olie is redelijk licht, met een zeer gebalanceerd smaakprofiel: de basissmaken zoet, zout, zuur, bitter en umami zijn erin te herkennen, maar geen van deze smaken domineert. Wij zouden hem licht fruitig noemen.
Deze olie komt aan zijn lichte en evenwichtige smaak omdat er een mooie blend van verschillende soorten olijven is gebruikt, die is afgestemd voor multifunctionele toepassingen: om koud en warm te gebruiken. Want behalve dat je er uitstekend in kan bakken, misstaat deze heerlijke olijfolie ook niet op de tafel voor dagelijks gebruik.
Olijfolie Extra Vierge Cuisine ingrediënten en voedingswaarde
Ingrediënten: olijfolie*
* biologisch
Voedingswaarde | per 100 gram |
Energie | 3700 kJ / 900 kcal |
Vetten | 100 g |
- verzadigde vetzuren | 14 g |
- enkelvoudig onverzadigde vetzuren | 79 g |
- meervoudig onverzadigde vetzuren | 8 g |
Koolhydraten | 0 g |
Eiwitten | 0 g |
Zout | 0 g |
Herkomst: Spanje, omgeving Ronda
Bewaaradvies: op kamertemperatuur en donker bewaren, koeling is niet nodig.
Meer over de herkomst van de olijfolie Extra Vierge Cuisine
Je wist het misschien nog niet, maar Spanje is de grootste producent van echte extra vierge olijfolie ter wereld. Spanje alleen is verantwoordelijk voor meer dan de helft van alle extra vierge olijfolie in de wereld. En dat is niet voor niets, kunnen we je verklappen.
Het geheim van de heerlijke smaak van Spaanse olijfolie zit hem in de enorme variëteit aan verschillende soorten hoge kwaliteit olijven. Elke olijfsoort heeft een eigen smaakprofiel dat kan variëren van zoet en fruitig, tot nootachtig, pittig, bitter en zacht zuur. En je kan je vast voorstellen dat je, als je hier mooie blends van kan maken, voor elke soort bereiding een prachtige extra vierge olijfolie kan maken. De beste olijven voor een rijke, smaakvolle olijfolie zijn de Picual, de Arbequina, de Cornicabra, de Hojiblanca en de Picudo.
De olijven van deze olijfolie komen uit de wijngaarden van Ronda, in het zuiden van Spanje. De Cuisine is een blend van zeer hoge kwaliteit: de blend is gemaakt van Picual, Arbequina, Hojiblanca en Picudo. Deze echte premium coupage resulteert in een hoogwaardige olijfolie met haar unieke, milde en fruitige smaakprofiel.
De olijfbomen uit de wijngaarden van Ronda worden al generaties lang op natuurlijke wijze verzorgd. De olijven worden met de hand geplukt op traditionele wijze en binnen 24 uur na de pluk lokaal geperst. Het is koude persing, waarbij de voedingsstoffen blijven behouden. De olijfolie wordt vervolgens ook direct gebotteld.
Deze snelle manier van veld naar de fles resulteert in een olijfolie met een grote hoeveelheid polyfenolen, een zeer lage zuurgraad (<0,3), en natuurlijk vrij van chemische toevoegingen, pesticiden of meststoffen.