Bamboe rietjes + borsteltje (groot of klein - Bambaw)

€ 8,99
Inclusief BTW
Op voorraad

Millieu vriendelijke en herbruikbare bamboe rietjes van Bambaw. 

Je kan kiezen uit 2 setjes: 

  1. 12 rietjes van 14 cm
  2. 12 rietjes van 22 cm
Maat
Aantal

Geniet van je smoothies of cocktails met een natuurlijk exotisch tintje, dankzij deze biologisch afbreekbare en herbruikbare rietjes. Proost op je geliefden zonder verspilling.

Bamboe rietjes productinformatie

Deze bamboe rietjes worden in Indonesië met de hand gemaakt van lokaal bamboe. Ze worden uit een enkele bamboestengel gemaakt, hierdoor varieert elk rietje enigszins van kleur en omvang. Alle rietjes hebben een diameter van 6 tot 10 mm.

De bamboe rietjes zijn in 2 maten beschikbaar: 

  • groot: 22 cm
  • klein: 14 cm

Waarom rietjes van bamboe? 

Bamboe rietjes zijn de meest milieuvriendelijke optie voor rietjes. De natuurlijke, duurzame rietjes geven ieder drankje bovendien een leuk tropisch tintje. Bamboe rietjes zijn ideaal voor gezinnen met kinderen. Dankzij het stevige bamboemateriaal zijn de rietjes moeilijk te breken. Deze duurzame rietjes werden als de beste herbruikbare rietjes beoordeeld door The Guardian.

Thuis of onderweg: de duurzame rietjes worden geleverd met een handig katoenen zakje waar alle rietjes in passen, plus een apart zakje dat geschikt is voor één rietje. Dit maakt het makkelijk om een rietje op een handige plek te bewaren, zoals in je auto of handtas, en wegwerpbare rietjes onderweg te weigeren. Het grote zakje is perfect om de rietjes thuis te bewaren, gebruik ze telkens wanneer je zin hebt in een milieuvriendelijk drankje.

Wat zit er in de verpakking?

  • 12 bamboe rietjes
  • Een katoenen zakje voor alle rietjes
  • Een katoenen zakje voor één rietje
  • Een schoonmaakborsteltje
  • Een gedetailleerde digitale gebruiksaanwijzing

Bestel je de grote maat dan zijn de rietjes ongeveer 22 cm en dus geschikt voor longdrink glazen. Bestel je de kleine maat dan zijn de rietjes ongeveer 14 cm en dus geschikt voor cocktails.

Hoe worden de bamboe rietjes gemaakt?

Elk bamboerietje is gemaakt van een natuurlijke bamboestam die door plaatselijke boeren op hun land wordt geoogst. De bamboe is niet afkomstig van landbouwgronden maar is een niet-houtig bosproduct dat wordt geoogst door invasieve bamboeplanten op het land van de boeren weg te snoeien. Dit levert extra inkomsten op voor boeren die deze invasieve bamboe voorheen verbrandden. De bamboe wordt vervolgens geschuurd zodat hij glad en splintervrij is. Tenslotte wordt de bamboe gekookt en gewassen. Bamboe groeit zo snel dat het slechts een aantal uren duurt opdat een nieuw rietje geproduceerd kan worden. Dankzij zijn stevigheid kan de bamboe in de vaatwasser en is het toch biologisch afbreekbaar, waardoor het de perfecte component is voor herbruikbare rietjes.

Hoe wordt het meegeleverde borsteltje gemaakt?

De haren van de rietjesborstel zijn gemaakt van ananasbladeren, waardoor de rietjesborstel resistent is en een lange levensduur heeft. Een uitstekend voorbeeld van upcycling, aangezien deze bladeren gewoonlijk worden weggegooid nadat de ananas als voedsel is gebruikt.

De rietjesborstel zelf is gemaakt van 304 RVS. Door de flexibiliteit van de 304 roestvrijstalen draad kan de borstel gemakkelijk in elke vorm worden gebogen om moeilijk bereikbare plaatsen schoon te maken. Het is zeer duurzaam en gaat lang mee. Daarnaast is het ook een recyclagekampioen. Eén van de meest gerecycleerde materialen ter wereld, vóór papier en glas. 60% van de nieuwe productie van roestvrij staal is afkomstig van gerecycleerd materiaal.

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten