• Nieuw

Coconut Bowl gepolijst (1 stuk - Bambaw)

€ 7,95
Inclusief BTW
Op voorraad

Gepolijst kokoskommetje met een diameter van 12 tot 15 cm. Een stijlvolle, ecologische en duurzame manier om je favoriete snacks, side dishes, nootjes, fruit, etc. te presenteren.

Afmetingen: H 6 cm, Ø 12 tot 15 cm

Aantal

Natuurlijk ken je de trendy Coconut Bowl wel! Op Instagram zijn ze niet meer weg te denken: prachtig gefotografeerde noodles bowls of acai bowls. Maar zeg eens eerlijk: het ziet er toch ook tof uit? 

Zero Waste Coconut Bowl kommetjes

Maar als je het verhaal achter deze kommetjes kent, vind je ze nog leuker, beloofd! 

Je hebt gehoord van recyclen, maar heb je ook gehoord van upcycling? Upcycling is een zero-waste filosofie waarbij er iets waardevols wordt gemaakt uit materialen die anders als afval zouden worden behandeld. Hierdoor wordt iets niet weggegooid of als afval verbrand maar hergebruikt als iets nieuws. 

Dit zorgt voor minder vervuiling en uitstoot, omdat er veel bruikbare materialen uit de afvalstroom worden gehouden. Er zijn gelukkig wat mogelijkheden om upcycled producten te krijgen – en natuurlijk kun je zelf ook gaan upcyclen.

Bambaw kokosnootschalen upcyclen

Kokosnootschalen zijn een bijproduct van de productie van kokosolie en worden vaak simpelweg verbrand. Omdat er hierbij onnodig veel CO2 en methaan vrijkomt, is dit absoluut geen duurzame oplossing. Dan is het slimmer maar ook leuker om er bruikbare producten van te maken. Er is meer dan genoeg bruikbaar materiaal, dat ook nog eens gecomposteerd kan worden. Helaas maakt de enorme productie van kokosnootolie het verbranden van kokosnootschalen de meest kostenefficiënte optie voor producenten. Maar niet voor het milieu natuurlijk!

Bambaw Coconut Bowls

Bambaw’s kokosnootschaaltjes worden gemaakt door ambachtslieden in Bali, Indonesië. De kokosschaaltjes worden zorgvuldig geselecteerd op basis van hun grootte, waarna ze hun tweede leven kunnen beginnen als kokosnootschaaltjes. De onderkant wordt afgevlakt zodat ze stabiel blijven staan, waarna ze met kokosnootolie worden gepolijst om ze vaatwasserbestendig te maken.

  • Perfect voor je favoriete salade, soep, smoothie of buddha bowl
  • Gemaakt van echte kokosnoten
  • Stijlvol maar tegelijkertijd vegan en milieuvriendelijk
  • Hanfgemaakt, elk schaaltje is uniek
  • 100% natuurlijk
  • Elk kokosnootschaaltje is uniek

Coconut Bowls zijn natuurproducten. Hou je van symmetrie en alles hetzelfde, koop deze schaaltjes dan vooral niet. Geen enkel schaaltje is hetzelfde maar ze hebben allemaal een unieke vorm, grootte en kleur. De afmetingen die we hier weergeven, zijn dan ook de afmetingen bij benadering: ze hebben elk een diameter tussen 12 en 15 cm en ze zijn 5 tot 6 cm hoog. 

De Bambaw Coconut Bowls zijn echt leuk in een gezonde levensstijl in te passen. Behalve de fijne herkomst en de wetenschap van upcycling zijn ze prachtig voor buddha bowls, acai bowls of smoothie bowls. 

Geniet ervan! 

Voeg review toe

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Vergelijkbare producten