4 manieren om Goji bessen te gebruiken

Goji bessen zijn heerlijke rode besjes met bijzondere voedingseigenschappen. Wij verkopen zongedroogde Tibetaanse goji bessen. Deze staan bekend als de lekkerste en de meest voedzame variant van de besjes. Ze zijn groter, smaakvoller en worden op traditionele wijze geplukt zonder aan te raken.

Voedingstoffen in Goji bessen

Goji bessen zijn rijk aan antioxidanten, mineralen, vitamine B1, B2, B6 en 13% hoogwaardig eiwit.  Uniek voor een fruitsoort bevatten de bessen ook vitamine E en 19 aminozuren. Waaronder de 8 essentiële aminozuren.

In de traditionele Chinese geneeskunst worden de Goji bessen al eeuwen gebruiken. Er zijn tientallen mythische verhalen over extreem hoge leeftijden die bereikt zijn door het dagelijks eten van goji bessen.

1. Goji bessen als tussendoortje

Je kan nog zo’n gezonde levensstijl hebben, maar als je ’s avonds op de bank zit lonken toch altijd weer die ongezonde snacks. Goji bessen zijn de oplossing! De besjes zijn een heerlijke gezonde snack ’s avonds op de bank. Lekker TV kijken met een zak Goji bessen in plaats van een zak chips op schoot.

Per dag een paar handjes Goji bessen is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens een boost voor je gezondheid. Je kunt ze natuurlijk ook meenemen naar je werk om te eten als tussendoortje als je gevaarlijke trek krijgt in iets anders.

Goji bessen

2. Goji bessen thee

Maak je eigen Goji bessen thee! Je weet zeker dat er geen andere toevoegingen zijn gedaan dan wat jij in je pannetje deed. Hoe werkt het? Laat twee handjes bessen een paar minuten koken in water.  Daarna laat je de Goji bessen nog even kort trekken in de thee.

Elke dag zo’n kopje thee is een goede basis voor een gezond dieet!

3. Goji bessen in de yoghurt of muesli

Misschien eet je al elke dag een bakje muesli of yoghurt. Goji bessen zijn uitstekend geschikt om hier aan toe te voegen. Door de heerlijke zoet smaak zorgen de besjes dat je geen andere kunstmatige suiker stoffen hoeft toe te voegen.

Je kunt ze vrijwel in iedere muesli variant gebruiken. Vooral ook lekker met wat rozijnen erbij. Ook in de yoghurt zijn ze erg lekker. Om de Goji bessen iets zachter van structuur te maken is het verstandig om ze eerst even te weken in water. Hierdoor zijn ze gemakkelijker te eten als je ze gebruikt in muesli of yoghurt.

4. Goji bessen in de yoghurt of muesli

Een superfood smoothie maak je met een goede variatie van superfoods en vers groente en/of fruit. Het zijn drankjes met alleen pure natuurproducten zonder toevoegingen. Je kunt ze zelf op iedere manier samenstellen als je gebruik maakt van een handige blender.

Goji bessen hebben in een blender van zichzelf een wat plakkerige substantie. Het is daarom handig om ze eerst even te weken in water.

Een lekker recept voor het maken van een heerlijke Goji bessen smoothie:

  • 50 gram Goji bessen
  • 5 gram Chia zaadjes
  • 500 ml puur ananassap, zonder suiker
  • 250 gram  aardbeien
  • 1 mango in kleine stukjes
  • 1 rijpe banaan
  • 250 ml amandelmelk

Na het weken van de Goji bessen voeg je alle ingrediënten bij elkaar in de blender. Laat deze flink draaien tot je een mooie gladde substantie hebt. Doe vervolgens nog een ijsblokje in de smoothie en garneer eventueel af met een muntblaadje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.