MontAna HS Blender Mark 1 en Airfryer en recepten

Zondag 13 September was het zover: we openden officieel de deuren van onze Puur & Fit conceptstore aan de Sydneystraat 152 in Rotterdam! Vanwege de coronamaatregelen moesten we het tot een beperkt gezelschap houden, maar wilden toch echt de opening, een milestone in onze groei, met jullie delen. We besloten er meteen een leuke VIP meeting van te maken, zodat we uitgebreid met elkaar konden kennismaken. Persoonlijk vond ik dit echt geweldig.

Dit was voor mij een totaal nieuwe ervaring, omdat ik normaal gesproken op lezingen, presentaties en beurzen eigenlijk nooit toekom aan persoonlijke aandacht. Maar tijdens onze corona opening kon ik opeens zeer ontspannen met klanten, fans en volgers leuke gesprekjes aanknopen, hulp en advies geven en mijn demonstraties tonen. Ik vond het echt geweldig leuk om mijn fans even te spreken zonder gehijg van nieuwe demo’s in mijn nek, wat was het gezellig!

Aan zo’n opening gaat heel wat voorbereiding vooraf. Als bezoeker heb je er geen weet van maar het kost ontzettend veel organisatie om het mogelijk te maken, al helemaal als er restricties zijn. 

We hebben een uitgebreid programma voorbereid en tot op de laatste letter gereed, maar, zoals met alles, gaat het nooit echt zoals gepland 😉 Ook deze keer niet. Ik zou in de nacht naar zondag 13-9 allemaal lekkere hapjes gaan bakken. Dit lukte, op mijn boekweit-chocoladekoek na. Ik had massaal veel gebakken om in kleine stukjes uit te serveren, maar…oooh, wat smaakte het smerig! ? Dit kwam door de boekweit. Dit meel heeft een zeer sterk aanwezige smaak, en dient daarom ook goed getemperd te worden met andere ingrediënten. Dit dacht ik voldoende te hebben gedaan, maar helaas… het resultaat was echt een enorm overheersende boekweitsmaak. Daar stond ik dan…..met nog maar heel weinig tijd. En mislukte hapjes. Ja ook mij overkomt dat weleens 😉

En moest ik dus snel schakelen. Wat heb ik nog in huis? Wat kan ik snel en gemakkelijk bereiden. Dit werden uiteindelijk mijn Cookie dough chocolade balletjes.

Cookie Dough Chocolade balletjes

En die vielen extreem goed bij iedereen in de smaak! Zo goed dat ik meteen aan de aanwezigen mijn recept moest uitdelen. Ik beloofde iedereen dat ik het recept zou gaan plaatsen op Puur & Fit, bij deze los ik die belofte in!

Cookie Dough Chocolade balletjes ingrediënten

Cookie Dough Chocolade balletjes bereiding

Doe alles samen in een kom, en voeg hieraan steeds kleine beetjes warm water toe terwijl je alles goed door elkaar kneedt. Kneed tot een stevige bal. Draai daar kleine balletjes uit en rol deze tot slot door de kokosrasp.

Dat is alles! Echt!

Dus geen oven of uren in de keuken staan.

Mijn falafel balletjes

Dit was een recept dat ik thuis al goed had voorbereid, maar wat ik ter plekke tijdens de demonstratie liet zien. Ook een feestje, dit recept, want het is in een zucht klaar en je scoort er hoge ogen mee, beloofd!

Ik had speciaal voor iedereen die graag het recept voor de falafel wilde, het recept uitgeprint. Maar voor iedereen die Puur&Fit heeft gemaild om ook dit recept te krijgen, hier is ‘ie:

Falafel balletjes ingrediënten

Falafel balletjes bereiding

  • Maak meel van de 300 gram gedroogde kikkerwten en 300 gram havermout door dit in een hogesnelheidsblender te vermalen. Ik demonstreerde dit in de MontAna HS blender Mark 1 en het tempo waarin er superglad en fijn meel ontstaat, is fantastisch.
  • Per 160 gram falafelmeel voeg je 250 ml kokend water toe. Wil je veel balletjes maken, dan verdubbel je de receptuur, super simpel. Gebruik kokend water en geen warm water, anders zal de boel papperig blijven.
  • Roer het water goed door het meel en laat dit 15 minuten wellen. Na het kwartiertje zul je merken dat de massa veranderd is in een stevige massa waar je gemakkelijk balletjes uit kan draaien.
  • Laat in een koekenpan een erwtje kokosolie of MCT olie warmen. Bak de balletjes hierin op middelhoog vuur terwijl je ze voortdurend in beweging houdt goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken.
  • Bekleed de baklift van je airfryer met een stukje bakpapier, doe de balletjes erin en zet de temperatuur op 180 graden. Bak de balletjes onder regelmatig omkeren in de baklift in 15 minuten super krokant.
  • Heb je geen airfryer? Dan kan je de balletjes ook in de oven laten nagaren. Zet in dat geval de oven op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de balletjes onder regelmatig omkeren gaar in ongeveer 15-20 minuten en blijf controleren.

 

Mijn favoriete apparaten: MontAna HS Blender Mark 1 en de MontAna Airfryer

Het zal je niet ontgaan zijn, maar ik ben enorm fan van deze 2 apparaten. Ik beheer er zelfs aparte Facebook pagina’s voor. Tik het in op Facebook en ze verschijnen meteen bovenaan. Hier delen we nog veel meer lekkere en leuke recepten, dat maakt me zo vrolijk om al dat heerlijks te zien.

Beide apparaten heb ik ook bij Puur & Fit weer met veel plezier gedemonstreerd. Heb je vragen hierover, stel ze dan gerust op de Facebook pagina’s of hieronder, dan beantwoord ik ze graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *