De Montana Airfryer

In 2016 leerde ik de MONTANA AIRFRYER kennen. In die periode kwam de airfryer zo’n beetje in opkomst, en werden ze binnen no-time onwijs populair. Ik liep er aanvankelijk niet warm voor. Ik was denk ik te verknocht aan mijn oventje. Ook had ik mij eens verdiept in zo’n “ ding” en kwam er al snel achter dat deze vol teflon / PFTE lagen zaten. Daarnaast zag ik het ene drama verhaal na het andere op mijn tijdlijn voorbij komen…..aangebrande zaken en af gebladderde onderdelen of keukens die onder de rook stonden. Nee, ik sloeg even over.Tot het moment dat ik in een grote kookwinkel een filmpje mocht gaan opnemen voor mijn YOU TUBE kanaal. Daar zag ik HEM staan, nog in de kleine versie. Een verkoopmedewerkster daar vertelde mij dat deze airfryer 100% vrij was van teflon en andere narigheid. Dat trok meteen mijn aandacht en ik kocht er eentje. De rest is historie ?Anno 2020 kan ik mij geen leven ZONDER airfryer voorstellen. Mijn moeder ( 72 ) ook niet overigens. Zij is nog meer verknocht aan haar airfryer dan ik. Mijn moeder is niet zo’n keukenprinses, en is daarom dubbel zo gelukkig met deze uitvinding. Nu dat ze wat minder mobiel wordt is de airfryer inderdaad een uitkomst. Ze bakt en frituurt er van alles in. Zucht, ja, geen meukvrije dingen want mijn moeder is daar niet-zo-van. ? Maar ze doet op haar manier vast haar best.

Er wordt mij, ondanks dat mijn website inmiddels prop-vol staat met artikelen met informatie, gevraagd wat ik van deze MONTANA airfryer vind, of er wordt mij gevraagd of ik anno 2020 nog steeds zo blij ben. Ja dus. Want ik heb deze MontAna airfryer naar een hogere level weten te brengen door te laten zien dat je ook gezond en meukvrij kunt bakken en frituren in een airfryer. Ik kreeg al snel na mijn review een superleuk contact met MONTANA, de leverancier, die is gevestigd in Lelystad. Ik met heel veel plezier meegewerkt aan twee prachtige receptenboeken exclusief voor de MontAna airfryer. Beiden zijn het bestsellers geworden, hoe leuk is dat? Voor mij was het de grote uitdaging om meukvrije recepten te bedenken. Inmiddels heb ik honderden recepten bedacht en komen er steeds meer bij.

Waarom kies ik voor deze MONTANA ? Om één simpele reden: de Montana is in heel veel opzichten de betere en gezondere keuze. Beter, omdat hij ontzettend handig en eenvoudig is in gebruik. Het touch screen is door een kind te bedienen en zit op een zeer gunstige plaats. Gezonder, omdat de hele airfryer bestaat uit 100% gifvrije materialen. Zelfs al zou de keramische laag loslaten, dan nog geeft het geen gevaar voor de gezondheid, maar je moet het natuurlijk ook niet gaan opeten ?Ik heb verschillende trucjes en foefjes bedacht om de airfryer beter te kunnen gebruiken. In mijn twee receptenboeken heb ik deze tips, en ook schoonmaak en onderhoud tips, verzameld. En vertel ik je hoe je popcorn kunt poppen, en een ei kunt baken en koken. Dit vind je overigens ook terug op mijn website.

Waar ik onder de indruk van ben is het bijzondere circulatie systeem. Deze draait als ware om de baklift / mand heen waardoor de hete lucht overal bij komt. Door het unieke filter systeem ontwikkelt de airfryer bij normaal gebruik geen rook walmen. De bak waarin de baklift rust, kun je  als bakvorm gebruiken. Door de baklift eruit te halen en deze bak met bakpapier te bekleden kun je bijvoorbeeld de lekkerste broden bakken. Nog een mega voordeel vind ik de snelheid waarop de airfryer opwarmt en ook weer afkoelt. Voor verwarmen is dan ook overbodig, als je de airfryer activeert zal hij direct beginnen met de hete lucht circulatie. Omdat ik maar een klein keukentje heb, berg ik mijn airfryer op in de gangkast. Omdat de airfryer na gebruik binnen 5/10 minuten is afgekoeld kan ik de airfryer vrijwel direct weer opbergen in de kast. Ik ben continu bezig in mijn hoofd met het bedenken en ontwikkelen van recepten. Deze kan ik snel uitwerken in de airfryer, omdat er geen oven aan moet of moet worden voor verwarmd. Ik kan meteen aan de slag.

Ik vind het een uitvinding. Alhoewel het mij even een wat langere tijd kostte , vind ik airfryers gewoon onmisbaar geworden in de moderne keukens. Kies je de juiste airfryer en ga je erg verstandig en zorgvuldig mee om, dan kun je jarenlang plezier hebben van je airfryer. Er wordt mij ook wel eens gevraagd wat ik nu meer gebruik: de oven of de airfryer. Bij mij wisselt dit sterk. Het is maar net hoe ik met mijn tijd zit en wat ik wil gaan maken. Ik denk, dat ik beiden evenveel gebruik. De MontAna air fryer is uiteraard op mijn verzoek meteen opgenomen in het assortiment van puur & fit. Dat was vrijwel het eerste wat ik riep:” de airfryers MOETEN erin! “ ?

Maak bijvoorbeeld deze verrukkelijke veganistische ” kerrie-gehakt rollen” eens. Verrukkelijk bij de maaltijd, in stukjes gesneden bij de borrel of gewoon lekker tussendoor. Wat heb je nodig?

  • 500 gram volkoren boekweitmeel
  • vijf volle eetlepels psyllium
  • drie eetlepels kerriepoeder
  • twee eetlepels lekkere kruiden naar keuze
  • een flinke scheut MCT olie of kokosolie ( is nu ook lekker vloeibaar)
  • warm water

Voor het gehakt:250 gram tempeh in stukjes gesnedendrie eetlepels kerriepoedereen flinke scheut Aminos of tamari sauseen eetlepel kruiden
ZO MAAK JE HET:Bekleed de baklift met een stukje bakpapier. Maal alles voor de tempeh in de blender fijn en kneed de massa tot een bal. Roer steeds beetjes warm water door het meel / psyllium/ olie en kneed tot een soepele deegbal.

Pak steeds een stuk deeg, leg daarop een rolletje van het gehakt en vouw om tot een ronde rol. Haal deze rol door een laagje Aminos / tamari en leg in de baklift. Zet de temperatuur op 175*C en draai na 10 minuten bakken de rollen om, bak nog 5 minuten na.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.