De boeken van Monique

Veel mensen vragen mij hoe ik ertoe kwam om meukvrije recepten te gaan bedenken en dit te bundelen in boeken. Dat is best een grappig verhaal. Het begon ergens in 2013, een periode in mijn leven waar ik een beetje zoekende was, wat ik nu wilde. Ik kreeg een vriendin op thee-visite en zij had zo’n box “celebration” chocolade meegebracht. Niet mijn ding, maar zij vond ze heerlijk. 😁 Terwijl ze zo zat te smullen zei ze ”wat zou het toch geweldig zijn hé, als deze heerlijkheden ook gezond bestonden!“ 

Toen ze later weer vertrok en ik de lege wikkeltjes opruimde, bleef haar opmerking in mijn hoofd rondzingen, en ik besloot eens te gaan experimenteren. Zo ontstond mijn MEUKVRIJ MET MONIQUE imperium. Van mijn spaargeld en leningen bracht ik niet veel later mijn allereerste boek uit: “DAT MAKEN WE NATUURLIJK LEKKER ZELF!“ Een receptenboek waarin ik veel populaire ongezonde producten uit de supermarkt in een gezonde variant stak. Van ijs tot snoep, van taart tot gebak, van pizza tot sauzen. Ik begon zonder enige planning ook wat meer actief te zijn op Facebook, dat in deze periode in Nederland sterk in opkomst kwam, omdat HYVES ter ziele ging. Het boek liep als een trein, maar het kostte mij uiteindelijk enorm veel geld omdat ik totaal niet wist hoe ik het moest aanpakken. Maar dat allereerste boek is voor mij nog altijd erg speciaal gebleven. Het zag er eigenlijk niet uit, alles was amateuristisch in elkaar geknutseld, lieve mensen die mij destijds vrijwillig hielpen met redigeren en de lay out, de foto’s die door mensen zelf zijn gemaakt, het was allemaal zo amateuristisch als maar kon, maar wat een ontzettend puur boek is het daarom geworden. Het is inmiddels een collectors item, want mijn echte fans hebben inmiddels veel van mijn boeken in huis die na dit boek volgden.

Boeken schrijven vind ik echt geweldig leuk. Het zijn toch verzamelwerkjes van wat ik allemaal bedenk aan meukvrije recepten. Ik voel me gezegend dat ik de kansen kreeg om zonder geld of opbrengst toch mooie boeken uit te kunnen brengen waar de consument wat mee kon. Het feit dat er geen winst-oogmerk zit achter mijn boeken maakt het denk ik nog mooier, nog meer puur.

Ik wilde al een poos een informatief boek gaan schrijven. Ik had tot dusver alleen maar receptenboeken geschreven, wat natuurlijk ook hartstikke tof was, maar ik wilde wat meer de informatieve kant op gaan om te bekijken hoe mij dit beviel. Een onderwerp wat mij erg bezighoudt is groente, en dan met name hoe ik consumenten zover krijg om meer groente te gaan eten. Het resulteerde in PUUR NATUUR GROENTE.

Het lijkt overal te worden geadviseerd. En terecht. Want het is onomstotelijk bewezen dat het consumeren van veel verse groente een enorm gunstig effect heeft op de gezondheid. Als ik naar mezelf kijk, leef ik al jaren op zo’n beetje alleen op verse groente. Ik eet zeker twee kilo per dag. Echt waar. Geen grap. Ik eet royaal veel groente zullen we maar zeggen. Omdat ik het ontzettend lekker vind, maar ook omdat ik er zeer goed op functioneer. Voor mij werkt groente. Meer dan bijvoorbeeld fruit, omdat ik zeer snel reageer op suikers. Ik krijg daar dan geen energie van, integendeel. Ik krijg wel bakken vol energie van groenten.

Groenten zijn gezond, dat weet iedereen. We hebben de vele vitaminen, mineralen en vezels in groenten hard nodig. Iedere dag weer. Groente kun je ongelimiteerd eten. Groente vult, Kortom: de kreet “eet meer groente“, is terecht. Alles leuk en aardig, maar heel veel mensen lijken toch de grootste moeite te hebben om dagelijks voldoende groenten binnen te krijgen. Ook ontbreekt het hen vaak aan inspiratie en wordt gedacht, dat groente alleen als diner gegeten moet worden. Om deze grote groep mensen te ondersteunen heb ik een prachtig boek geschreven: PUUR NATUUR GROENTE

Wat is puur natuur groente voor boek?

Puur Natuur Groente laat met informatie, tips en heerlijke recepten zien hoe je makkelijk groente kunt opnemen in je eetpatroon en hoe belangrijk dit is. Het boek bevat verrassende groenterecepten, zoals bloemkoolsushi, groentemuffins, bloemkooltosti, bieten-kaneelbroodjes, banaan-groentepannenkoeken en spinaziebroodjes. Ontdek hoe je de lekkerste groentesmoothies maakt en hoe je groente verwerkt in je ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes

Het voorwoord bevat beknopte, nuttige informatie over groente. Zo lees je bijvoorbeeld waarom er zoveel verschillende kleuren groente zijn, en wat voor functies al deze kleuren hebben. En heb jij je ooit afgevraagd waarom al die groenteconserven zo anders en vaak lekkerder smaken dan verse groente? Je leest hoe je deze groenteconserven gemakkelijk gezond zelf na kunt maken.

Het boek telt vele recepten, niet alleen voor diner, maar ook voor andere hoofdmaaltijden en tussendoor-momenten. Want laat ik het misverstand meteen uit de weg helpen: groente kan altijd en overal. Als ontbijt, als lunch, als tussendoor, als avondsnack. Het mag en het kan altijd. Het boek leert je in eenvoudige stappen, om iedere dag meer groente te eten. Ook als je het stiekem helemaal niet lekker vindt. Met wat simpele trucs krijg je toch groente binnen zonder dat je het met lange tanden naar binnen moet werken. Dit maakt groente eten leuker.

Het boek heeft geen belerend toontje. Het verplicht jou niet om meer groente te gaan eten, maar het motiveert je om de keuze te maken om meer groente te gaan eten. Ik vertel beknopt over de grote voordelen voor de gezondheid, zodat het geen saaie lesstof wordt, maar je toch de kern begrijpt. De heerlijke recepten geven je bergen inspiratie om iedere dag verse groente in je menu te brengen.

Groente is leuk, groente is lekker, groente is veelzijdig en een ontzettend belangrijke schakel voor de gezondheid. Laat je inspireren door dit boek en ontdek hoe heerlijk verse groente is!

Het boek is opgedeeld in hoofdstukken. In ieder hoofdstuk wordt een onderwerp besproken. Zo zijn er afzonderlijke hoofdstukken die gaan over meer groente eten bij je ontbijt, meer groente eten bij je lunch, en hoe je je diner kunt verrijken met meer groente. Je leert dus op ieder moment van de dag je voeding meer te verrijken met groente.

Ook zijn er heel veel lekkere recepten aanwezig om zelf potten groenteconserven ”na te maken”.  Veel mensen vinden deze groenten uit pot en blik lekkerder dan vers, dit komt voornamelijk door vele toevoegingen als suiker, vetten en smaakversterkers. Ik bedacht recepten die erg dichtbij “the real thing” komen maar 100% meukvrij zijn gebleven, bijvoorbeeld witte bonen in tomatensaus, rode kool, en bruine bonen.

Het boek bevat prachtige foto’s en heeft een zeer goede kwaliteit dik papier. Het bladert dus prettig door, en is fijn in gebruik. De cover heeft een zeer stevig en glanzende omslag, wat het in de keuken ook prettiger maakt. Het boek is niet te gespannen gebonden waardoor de bladzijden goed open blijven liggen. Kortom: als jij om welke reden dan ook graag wat meer groente per dag zou willen eten, dan is dit boek je lifesaver. Je leert meteen waarom groente zo gezond en noodzakelijk is om iedere dag voldoende te eten. Je leert hoe het op zeer eenvoudige manieren is in te voeren in jouw leven, of dat nu een druk bestaan is of wat minder druk!!

PUUR NATUUR GROENTE BIJ PUUR & FIT!
Ben jij nieuwsgierig geworden naar het boek van Monique? Klik hier om het bij Puur & Fit te bestellen! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.