Zwarte koolstof tandpasta voor witte tanden

tanden bleken

Het zal je niet ontgaan zijn, de rage van de zwarte tandpasta voor witte tanden, maar wat is het en hoe werkt het eigenlijk? Want, dat het werkt om witte tanden te krijgen, is overduidelijk!

Zwarte tandpasta: tanden bleken thuis met tandpasta met actieve kool

Zwarte tandpasta’s bevatten koolstof. Koolstof ken je wellicht, van Norit, maar het is ook een belangrijk onderdeel van veel waterfilters. In een waterfilter zorgt actief koolstof ervoor dat gifstoffen en bacteriën uit het water worden gefilterd. Nou, precies die techniek wordt ook gebruikt in tandpasta’s met actieve kool! Ik zal je uitleggen hoe dat werkt.

Hoe zorgt actieve koolstof dat verkleurde tanden weer witter worden?

Actieve kool heeft een ontzettend groot oppervlakte waaraan stoffen zich kunnen hechten of binden. 1 gram actieve kool heeft een oppervlakte van maar liefst bijna 3.000 m2! Dat is vergelijkbaar met 7 basketbalvelden 😉

Door een proces dat adsorptie wordt genoemd, hechten onzuiverheden, toxines en oppervlakkige vlekken zich aan het oppervlak van houtskool. Het scheikundige proces van adsorptievermogen van actieve kool zal ik je besparen maar kort gezegd heeft actieve kool een enorme behoefte om zich te binden aan deze onzuiverheden, toxines en oppervlakkige vlekken. Daardoor trekt het koolstof in waterfilters de onzuiverheden en gifstoffen uit het water en op eenzelfde wijze trekt het de onzuiverheden en gifstoffen van je tanden. Hierdoor verdwijnt tandplaque zonder moeite en zonder intensief scrubben van je tanden. Waardoor je glazuur niet beschadigt maar je tanden wél witter worden.

Nordics koolstof tandpasta: 100% natuurlijk en fijn geprijsd

zwarte tandpasta

Nordics tandpasta is ontwikkeld door tandartsen en getest in het laboratorium. Nordics Charcoal Matcha Whitening is natuurlijke whitening-tandpasta met maar liefst twee krachtige, ontgiftende ingrediënten: actieve houtskool en matcha groene thee-extract.

Dit is een geweldig alternatief voor het natuurlijk bleken van tanden. Houtskool abosrbeert grote hoeveelheden tannines. Tannines veroorzaken de donkere vlekken op tanden en komen voort uit de consumptie van wijn, koffie, thee en fruit. Geactiveerde houtskool brengt zachtjes de natuurlijke, witte kleur van het glazuur naar boven, zonder schadelijke bleking met chemicaliën, peroxide of gevoeligheid.

Matcha is de hoogste kwaliteit en krachtige groene thee die we kennen. Het wordt altijd met de hand geoogst en is zeer rijk aan antioxidanten. Volgens een aantal medische onderzoeken heeft matcha-groene thee 3 keer zoveel antioxidanten als de reguliere groene thee en het helpt meteen je mond te ontgiften.

 

 

Als je de tandpasta eenmaal per dag gebruikt dan zie je na 2 weken dat je tanden zichtbaar witter worden. Om te voorkomen dat nieuwe vervuiling zich hecht aan je tanden, wordt aanbevolen zo’n driemaal per week met Nordics Charcoal Matcha Whitening te blijven poetsen. Of zoveel als naar eigen behoefte.

Waarom Nordics Charcoal Matcha Whitening? Ten eerste is het een natuurlijke tandpasta zonder agressieve stoffen erin. En ten tweede: wat dacht je van de prijs? € 6,99 voor 75 ml is een uitstekende prijs, vergeleken met de andere natuurlijke koolstof tandpasta’s, die al snel boven de € 10,- uitkomen.

Hier kan je Nordics Charcoal Matcha Whitening kopen.

Reacties

  1. kaat zegt

    Hallo Rosa, ik probeer jullie gratis boekje “Meer energie ontbijt recepten” te downloaden, maar dat lukt niet. Ik krijg telkens de mededeling: This resource is currently unavailable. Doe ik iets fout? Groet, kaat

  2. Phily zegt

    Hallo Rosa,

    Is dat een foto van jouw tanden?
    Ik heb al een hele tube koolstof tandpasta gebruikt maar zie echt nog geen enkel verschil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *